HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

SV Zwolle handbaldames gaven overwinning niet weg tegen Broekland/Nijhof

Vandaag stond de wedstrijd tegen de het eerste damesteam van Broekland/Nijhof op het programma. We waren voorbereid op een zware en snelle wedstrijd gezien de uitslagen die Broekland/Nijhof in de beginweken van de competitie had behaald. Na één gelijk spel en drie verloren wedstrijden waren de dames van SV Zwolle erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. We waren wel toe aan een lekkere overwinning.

De wedstrijd werd geopend door een mooi afstandsschot van Nienke Reumer. Waarna een snelle tegenaanval van Broekland/Nijhof werd opgezet en het al snel 1-1 stond. De gehele eerste helft liep gelijk op, met veel snelle aanvallen. Het was leuk om te zien dat er in de aanval leuke acties werden gemaakt en die ook mooi werden afgerond. Dit resulteerde in gelijke ruststand van 13-13.

De dames van SV Zwolle gingen voortvarend van start in de tweede helft. Dit resulteerde al snel met een voorsprong van 16-13. Dit onder andere door een mooi doelpunt van Anika Jans en twee goed genomen penalty’s door Nienke Reumer. Helaas wisten we deze voorsprong niet vast te houden en kon Broekland/Nijhof terug komen tot een gelijke stand (18-18). De dames van SV Zwolle lieten het niet weer gebeuren, dat ze zouden gaan verliezen en herpakten zich.

Door een aantal mooie ballen van Despina Englezos vanuit de hoek en het feit dat Kelly van der Giessen een aantal keer goed gevonden werd op de cirkel, liepen de dames van SV Zwolle uit naar een voorsprong van vier punten (22-18). Het zag er naar uit dat de dames de voorsprong niet meer uit handen wilden geven, want tot de laatste minuut werd er als een hecht team gespeeld. Er kwamen nog een aantal mooie aanvallen uit de verf en een sterk keepende Danny Langenkamp wist door een aantal knappe reddingen het aantal tegendoelpunten te beperken. Dit resulteerde in een eindstand van 31-24 in het voordeel van de dames van SV Zwolle.

Iedereen bedankt voor de support.

De volgende wedstrijd is zondag 7december om 11.10 in Raalte tegen Klink Nijland/Kwiek 3.