Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpaginaZorg & Welzijn

SV Zwolle E1 haalt 650 euro op voor Duchenne Parent Project

ZWOLLE – Het benefietduel Meters voor Matt tussen SV Zwolle E1 en het ‘oude’ F3-team voor het Duchenne Parent Project heeft een bedrag van 650 euro opgebracht.

SV Zwolle E1 en het ‘oude’ F3 speelden woensdagmiddag een wedstrijd voor Matt. Matt heeft de spierziekte Duchenne waardoor hij onder andere niet meer kan voetballen, omdat zijn spieren steeds slechter werken. Chris Rozendal van SV Zwolle E1 organiseerde de wedstrijd.

Nadat de teams op de foto waren geweest floot scheidsrechter Sepp Helbers voor het begin van de wedstrijd. Voor een goed gevulde tribune scoorde SV Zwolle E1 er lustig op los. In de rust van het duel kreeg Matt van voorzitter Wim van Enteren de eerste officiële SV Zwolle muts en de SV Zwolle sjaal. Matt mocht van John Berendsen, voorzitter van het jeugdbestuur, ook het scorebord bedienen. Dit leverde enkele grappige tussenstanden op. Uiteindelijk won SV Zwolle E1. Alle spelers kregen bovendien na afloop een patatje aangeboden door de club. Matt heeft het mooi gevonden met familie en vrienden om hem heen.

Met het bedrag van de benefietwedstrijd is de Duchenne-estafette over het streefbedrag van 1000 euro heen. Dit bedrag zou worden bijeengebracht door een flessenactie op school (Mozaïek) en de Duchenne-estafette waarin Chris Rozendal als tweede groepsgenoot van Matt het estafettestokje heeft. Nog zo’n 25 kinderen gaan aan de slag met acties voor Duchenne. Matt sluit af met de estafette in juni 2015.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button