EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Supermarkten Zwolle toch tot 6 uur ’s avonds open op de zondag

Zwolle – De supermarkten mogen op zondag toch tot zes uur ’s avonds open. Dit heeft het college voorgesteld aan de gemeenteraad. Eerder lag er een voorstel om alle supermarkten in Zwolle van 13.00 tot 17.00 uur open te laten gaan op de zondag. Maar met de vroege eindtijd van 5 uur ’s middags waren de supermarkteigenaren niet blij.

Brief supermarkteigenaren

Via een gezamenlijke brief lieten ze hun zienswijze weten: ‘Vandaag de dag kent de natuurlijke klantenstroom een piek tussen 16.30 en 17.30. Om deze reden roepen we u op het venster te verruimen tot 18.00 uur! Sluiten om 17.00 uur zal zorgen voor veel irritatie aan de voordeur en zeker een uitlooptijd opleveren van 30 minuten. Dit in tegenstelling tot 18.00 uur, waarin een veel natuurlijker verloop zal zitten. En dat kan toch niet de insteek zijn van de op zich positieve wijziging van de zondagsopening. We rekenen dan ook op uw medewerking hierin, desnoods met een opening vanaf 14.00 uur. ‘ Het college heeft daarop het voorstel gewijzigd naar 14.00 uur tot 18.00 uur.

Gemeenteraad besluit

Tot 1 februari 2018 loopt officieel het roulatiesysteem voor zondagsupers. Dit houdt in dat ongeveer 10 supermarkten in Zwolle werden aangewezen die dat jaar open mochten op de zondag. Dit systeem leidde tot veel scheven gezichten bij de supermarkteneigenaren die hun winkel niet open mochten doen op de zondag. Aan de hand van een marktonderzoek naar winkelen op zondag heeft het college een aangepast voorstel gedaan om alle supermarkten op zondag open te stellen. Met de laatste aanpassing in tijden gaat het voorstel nu naar de gemeenteraad die er uiteindelijk over mag beslissen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button