Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Supermarkt inzameling Kerstpakkettenactie overweldigend

De supermarktacties van KerstZwolle (Zwolse kerstpakkettenactie) waren gisteren en vandaag zeer succesvol. In 10 supermarkten (Alle Jumbo’s, C1000 aan de Forelkolk en de Albert Heijn aan de Pijmanstraat) in Zwolle vonden inzamelingsacties plaats om cliënten van de Voedselbank Zwolle en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg te voorzien van een kerstpakket.

Het winkelend publiek kon producten kopen en gelijk inleveren bij de vrijwilligers die voor ze klaarstonden. En dat ging hard. De supermarktacties verliepen dusdanig goed dat ze bijna werden bedolven onder alle boodschappen. Van pakken koffie tot lekkere bonbons. Vooraf waren 30.000 flyers gedrukt met boodschappenlijstjes om het winkelend publiek te attenderen op de actie.

De ingezamelde producten werden naar FrostyFood gebracht aan de Russchenweg waar alles werd gesorteerd door een grote groep vrijwilligers.

Jan De Beer, 1 van de organisatoren van de kerstpakkettenactie vertelt: “De eigenaar van Frostyfood aan de Russenweg stelt zoveel opslagplaats gratis ter beschikking als we nodig hebben. Vorig jaar hebben duizenden Zwollenaren massaal producten gekocht. In totaal zijn er ongeveer 20.000 producten verzameld. Dit jaar heeft de Kerstpakkettenactie als streefdoel 50.000 producten voor 1100 Zwolse gezinnen.”

Op 18 december worden, met een hele groep vrijwilligers, alle gesorteerde boodschappen verdeeld over de verschillende pakketten waarna ze vervolgens bij de Voedselbank Zwollen en de Herberg worden afgeleverd. De Voedselbank gaat in twee rondes de pakketten uitleveren aan hun cliënten. De Herberg deelt de pakketten uit tijdens het jaarlijkse kerstdiner.

Mensen die de actie financieel willen steunen kunnen dit doen door geld over te maken op:

 NL65 RABO 0122 1135 43. Dit IBAN-rekeningnummer is ten name van ‘Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid’.

Vergeet niet bij de omschrijving ‘Kerstpakkettenactie’ te vermelden.

15987282136_2cf99c283e_z
Inzameling kerstpakkettenactie bij Jumbo Zwolle Zuid
15825931410_3de1c80a88_z
30.000 flyers waren er gedrukt voor het winkelend publiek.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button