BluesworldRadioVoorpagina

Succesvolle primeur Bluesworld Café

Kees Dusink Blues Band zet geweldige show neer.

Zwolle – Nadat vorige week al een soort voor-première plaatsvond van Bluesworld op Radio Focus, begonnen we deze week echt. Samen met presentatoren Tonio Aa & Cor Bartelink, geluidsman Robin Vos en het Radio Focus-team werd een vlekkeloze uitzending verzorgd vanuit Grand Café Milligers in Zwolle. Dat het hier het eerste live-optreden van de gloednieuwe Kees Dusink Blues-band betrof maakte het allemaal nog mooier. 

foto’s: © Jan Koldewijn / RTV Focus Zwolle

Bluesworld maakte recent de overstap naar RTV Focus, dé Stadszender van Zwolle. En samen hebben ze mooie plannen. Behalve de bekende Bluesworld Café- uitzendingen vanuit Milligers komen er per januari 2019 nog veel meer live-uitzendingen bij.  Tonio: “We zitten met de planning van Bluesworld Café vaak al een jaar of meer van te voren vol. Daarnaast zijn niet alle bands geschikt om hier op te treden. Soms wil je het gewoon intiemer. Maar het kan ook dat we bands juist uit willen dagen om eens een akoestisch optreden te verzorgen. En die mogelijkheden hebben we straks met Bluesworld Pub. Dat gaan we vanaf januari uitzenden vanuit Grand Café Zuijdt in Zwolle-zuid.”


Kees Dusink Blues Band

Maar dinsdagavond was het dus nog gewoon tijd voor een ouderwetse avond genieten van volledige bluesband in Milligers. En wat voor een band: niemand minder dan Kees Dusink presenteerde zijn nieuw geformeerde band voor het eerst aan het publiek. Het typerende gitaargeluid van Kees herken je natuurlijk overal. De andere leden van de nieuwe band zorgden er samen met Kees voor dat er een dijk van een optreden werd verzorgd. Dat ze daarbij af en toe nog aan elkaar moesten wennen, maakt het optreden des te specialer. Maar het was aan alle bezoekers meteen duidelijk: de nieuwe KD Bluesband gaat een mooie toekomst tegemoet. Kees zelf zij daar met een glimlach over: “Ze zeggen wel eens dat ik vaker van band verander dan van schoenen. Maar met deze jongens ga ik het lang volhouden. We vullen elkaar nu al heerlijk aan.”

Uitzending gemist

Heb je de uitzending gemist? Dan kun je hem terugluisteren via
Op de eigen Bluesworld-pagina op RadioFocus.nl Daar vind je nog veel meer over de samenwerking tussen Bluesworld en Radio Focus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button