Nieuws uit ZwolleSportZwemmen

Succesvol weekend voor ZV 44 op Regionale Lange Afstandskampioenschappen

Zwolle – Met twee regiorecords, elf gouden, twaaf zilveren en twaalf bronzen medailles kan gezegd worden dat de Regionale Lange Afstandskampioenschappen afgelopen weekend een groot succes zijn geworden voor de zwemmers van zwemvereniging ZV 44. Tot vier keer toe wisten de Zwolse zwemmers zelfs het volledige erepodium te bezetten.

Bij de kampioenschappen in het Sportfondsenbad Nijmegen-West stonden de 800 en 1500 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag op het programma. Maar liefst tweeëntwintig zwemmers van ZV 44 hadden zich voor de kampioenschappen weten te plaatsen.

Goud was er voor Lindsey Berghuis, Veerle Riezebos, Roos Arnold, Daniëlle Meinema, Robin van den Berg, Carlein Polinder, Denice Koolman en Sven Klink. Jolijn Liezen, Puk Lubbers, Nora Weerman, Naomi Polinder, Isabelle Meinema, William Kragt, Yoren van Aalst en Boaz Schuurman behaalden één of meerdere keren het erepodium.

Regiorecords

Behalve het regionale goud vestigden Carlein Polinder en Lindsey Berghuis ook nog het regiorecord op de 1500 meter vrije slag in hun leeftijdscategorie. Polinder wist met een haarscherpe tijd van 21.06.81 maar liefst één minuut onder het oude record te duiken. Teamgenoot Berghuis zwom met haar tijd van 18.35.24 niet alleen haar eigen oude record voor meisjes van 16 jaar uit de boeken maar pakte meteen ook het record voor meisjes van 17 jaar.

Lindsey Berghuis (midden) © ZV 44

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button