Nieuws uit ZwolleSport

(Video)PEC Zwolle verliest eerste wedstrijd van het jaar

Zwolle – Marbella – In perfecte omstandigheden hebben PEC Zwolle en N.E.C. Nijmegen vrijdagmiddag een oefenduel afgewerkt. Onder toeziend oog van de meegereisde fans en sponsoren werd gespeeld bij het Marbella Football Center.

Met ruim een kwartier op de klok, creëren de Nijmegenaren de eerste kans. Van der Hart redt op een hoge bal, terwijl Bouy de bal van de lijn wegwerkt. Niet veel later is het wel raak. Limbombe schiet van afstand op de paal. De afvallende bal wordt weer ingebracht waar Santos van dichtbij kan raak knikken. Het antwoord van de Blauwvingers laat niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Bouy wordt stijlvol uit de hoek getikt door doelman Jones, terwijl Veldwijk net naast schiet en Van Polen zijn vizier te hoog heeft staan. Een doelpunt valt echter te noteren aan de andere kant. Limbombe kan de bal bij de tweede paal inglijden en verdubbelt zo de score. Vlak voor rust wordt de score verder uitgebreid, als Breinburg de bal van grote afstand binnen volleert.

Na de rust

Na de pauze komt PEC Zwolle goed uit de kleedkamer. De spelers zetten vol druk op de Nijmeegse defensie, wat al snel in kansen resulteert. Zo schiet Veldwijk in kansrijke positie tegen doelman Jones aan. Twee minuten later krijgen de Zwollenaren een strafschop nadat Menig wordt vastgehouden in het zestienmetergebied. Van Polen schiet raak, maar mag opnieuw aanleggen omdat Nijland te snel kwam inlopen. Ook de tweede inzet van Van Polen vliegt tegen de touwen, waardoor de marge wordt teruggebracht naar twee. Pas in de tachtigste minuut ontstaat er weer gevaar voor het doel van de Nijmegenaren. Becker schiet een vrije trap tegen de lat. Een paar minuten later krijgt N.E.C. een penalty. Santos ziet zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Boy de Jong. In de resterende minuten lukt het de teams niet meer te scoren, waardoor er een 1-3 eindstand op het scorebord bleef staan.