PodcastsRadio gemistStudio Stadkamer Gemist

Studio Stadkamer gemist, 2019-05-17

Van Zwolle Pride tot Hemelse Vreugde en Bob Marley

Zwolle – Niek Lá Mon van Zwolle Pride, Annet en Paul van Hemelse Vreugde, Freek van der Heide van de Stadkamer, allemaal schoven ze vanmiddag aan bij Studio Stadkamer, het vrijdagmiddagmagazine van Radio Focus. En we hadden natuurlijk nog veel meer gasten. En een aantal van onze vaste rubrieken.

Luister het hele programma terug of kijk in het artikel naar de losse interviews. Voor de columns van vandaag ga je natuurlijk naar onze rubriekspagina met columns en podcasts

Studio Stadkamer wordt iedere vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur live uitgezonden vanuit het Huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle.

 

Het Hanzeorkest en het Podiumkans Theater zetten op 25 mei een bijzondere voorstelling op de planken in de Spiegel. ©RTV Focus

Hemelse Vreugde

De Stadkamer kent het Mix en Match-project. Daarin worden twee verenigingen of instellingen aan elkaar gekoppeld en uitgedaagd om iets heel nieuws te proberen. Een bijzondere geslaagd voorbeeld daarvan vindt volgende week zaterdag plaats in Theater de Spiegel. Het Hanze-orkest en het Podiumkans Theater vonden elkaar in een bewerking van de Vierde Symphonie van Mahler. Voor beide een hele uitdaging, maar zeker geslaagd. Alle bezoekers krijgen behalve de voorstelling ook een prachtige Glossy. Het eerste exemplaar werd tijdens Studio Stadkamer uitgereikt aan Freek van der Heide, die het project vanuit de Stadkamer begeleidde.

Bob Marley Tribute Evenement

Ook Niek Hofman (a.k.a. Maroon Wax) was te gast, net als Pabostudent Robert van den Belt en natuurlijk de directeur van het Instituut van Houwelingen. En natuurlijk nog veel meer en dat alles afgewisseld met mooie muziek. Reden genoeg om nog eens terug te luisteren dus.

Maaroon Wax (Niek Hofman) organiseert morgen een Marley Tribute Evenement bij Grand Café Zuijdt van Jaap Lamfers. ©RTV Focus

Bij het Marly Tribute Evenement wordt niet alleen heel veel mooie reggae gedraaid maar komt ook kunstenaar/Nachtburgemeester Jeroen van Doornik langs. Hij zal er live aan het werk gaan met schilderijen. En er is een boekpresentatie over de keren dat Marley in Nederland optrad. Het evenement begint zaterdag om 15.00 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren.
Niek schoof aan in het tweede uur, direct na Het Instituut van Houwelingen.

Zwolle Pride

Niek Lá Mon wilde twee jaar geleden al de Roze Zaterdag naar Zwolle halen. Dat lukte net niet, maar het was het begin van de plannen voor een heuse Zwolle Pride. Ondertussen is dat evenement uitgegroeid tot een vierdaags festival eind augustus. Niek verwacht zo’n 15 tot 20.000 mensen naar Zwolle te trekken. Over het waarom en het hoe vertelde hij bij Martin aan tafel.

Niek Lá Mon vond tussen alle voorbereidingen door nog even tijd om bij Studio Stadkamer aan te schuiven. ©RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button