Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

SV Zwolle wint stadsderby van Ulu Spor

Zwolle – SV Zwolle heeft ook het tweede duel in de beker met 1-0 gewonnen. Op Sportpark Marslanden werd in de enige stadsderby op zondag stadgenoot Ulu Spor verslagen.

Martijn Hollewand kroonde zich tot matchwinner. Een corner van de middenvelder draaide een minuut voor de pauze in één keer het doel in, 1-0. Na de pauze kreeg Patrick Maat de kans om de score te verdubbelen, maar zijn inzet werd gepakt door de doelman van Ulu Spor.

Ulu Spor kwam in de tweede helft goed voor de dag op Sportpark Marslanden. De vijfdeklasser, met een aantal spelers met een verleden bij SV Zwolle, kreeg aardig wat kansen op de gelijkmaker. Het was aan doelman Bjorn van Tilborgh te danken dat SV Zwolle voor het tweede bekerduel op rij de nul hield.

In de tweede helft maakten drie A-junioren hun opwachting. Jasper de Roos, Dennis Sylla en Klaas Weijkamp vielen in. Voor Weijkamp was het zijn debuut in de hoofdmacht. Klaas is de jongere broer van Lauri Weijkamp, die uitkomt voor PEC Zwolle Vrouwen.

SV Zwolle speelt volgende week het laatste duel in de beker. Derdeklasser USV komt dan naar Zwolle. De winnaar van de wedstrijd plaatst zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De aftrap op Sportpark Marslanden is om 14.00 uur.