KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Hedon talent support met Tricklebolt naar herontdekking van de band

Zwolle – Hedon Talent Support heeft de Overijsselse rockband Tricklebolt geholpen in de zoektocht naar hun toekomst als band. Tricklebolt besloot kritisch naar zichzelf te kijken na het opmerken creatieve hobbels en vraagstukken waar ze steeds vaker mee worstelden. Inmiddels is de band totaal herboren. De uitkomst van Tricklebolts creatieve zoektocht is hun nieuwe ambitieuze album Honey From The Sky, wat 19 april uitkomt.

Creatieve knel

Na jarenlang spelen met de formatie Tricklebolt raakten de vrienden uit Lemele in een creatieve knel met ambitieuze nieuwe album plannen. Dit tegenover verwachtingen en het eerder geschetste muzikale kader van de band. Om nog door te kunnen moest Tricklebolt op de schop en opnieuw op zoek naar zichzelf. Hedon besloot Tricklebolt te helpen in hun zoektocht middels een beurs. Zij konden een netwerk met professionals delen en een klankbord zijn om de band te begeleiden in hun traject.

Tricklebolt ging daarna drie jaar op pad om een nieuwe versie van hun eigen band te leren kennen. Dit deed zij door zo veel mogelijk nieuwe mensen, inspiraties en prikkels op te zoeken om zichzelf te herontdekken.

De uitkomst is dat de band veel meer is dan enkel ‘een rockband uit het oosten’. Het nieuwe album Honey From The Sky zit vol met gastmuzikanten en vrienden uit het hele land. Tricklebolt zocht hun muzikale helden op en greep voor elk nummer naar een nieuwe studio en een nieuwe samenwerking. Het resultaat: Honey From the Sky duikt alle hoeken in en vliegt van wilde psychedelic rock naar 80’s synthpop, van 60’s roadtripmuziek tot panische blues met noise explosies. De rij met gasten op de plaat is indrukwekkend, zo doen o.a. Pablo van DeWolff, Rens Ottink van Pauw & Temples, Niek van The Grand East, Jim van Bökkers en Chino van Indian Askin mee op het album.

Na deze reis komt Tricklebolt op 5 mei weer ‘thuis’ en kun je ze zien spelen op Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle, de band uit Lemele staat om 13:00 op het ABBOTT-podium. Meer informatie over Tricklebolt en hun volledige tourschema via www.tricklebolt.nl en www.hedontalentsupport.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button