Radio gemistStudio StadkamerStudio Stadkamer Gemist

Studio Stadkamer Actueel gemist, 2019-09-17

Zwolle – Studio Stadkamer is het lunchmagazine op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag tussen 12 en 14 uur praten de presentatoren je bij over de zaken die spelen in Zwolle. Op dinsdag (Actueel) ligt de nadruk daarbij op politieke en actuele zaken. Op de vrijdag  (Weekend) hebben we het vooral over evenementen, uitgaan en cultuur. Beide dagen worden de interviews afgewisseld met vaste rubrieken en lekkere muziek.

De uitzendingen worden rechtstreeks opgenomen in het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Ze zijn live te volgen via Radio Focus.


In deze aflevering kwam een uiteenlopend aantal gasten en onderwerpen voorbij. En debuteerde Marijn Joop als columnist.

Gemeentelijke Monumenten

D66 Zwolle wil graag dat de inwoners van Zwolle meer betrokken worden bij het aanwijzen van gemeentelijke monumenten. Nu gebeurt dat een speciale commissie. Maar in het verleden is er al eens m – met succes – geprobeerd om meer participatie te krijgen. Volgens de opsteller van de motie, die komende maandag wordt ingediend, zullen inwoners meer gevoel voor de mooie historie van de stad en haar monumenten krijgen als ze ook betrokken worden bij het aanwijzen van nieuwe gebouwen die voor die status in aanmerking komen. Fractievoorzittet Sonja Paauw schoof aan om uit te leggen wat het precieze plan achter de motie is.

 

Sonja Paauw over het D66-plan om inwoners meer te betrekken bij het aanwijzen van gemeentelijke monumenten

D66Zwolle wil graag dat inwoners méér betrokken worden bij het aanwijzen van gemeentelijke monumenten. Fractievoorzitter Sonja Paauw vertelde over het plan in Studio Stadkamer Actueel. Dit programma – gepresenteerd door Marieke Koetsier – wordt met ingang van vandaag iedere dinsdag uitgezonden op Radio Focus. Studio Stadkamer zit vol met actuele, politieke en andere zaken die spelen in Gemeente Zwolle afgewisseld met muziek en vaste rubrieken.

Gepostet von Radio Focus am Dienstag, 17. September 2019

De DemocratieFabriek

Een goed functionerende democratie en het verminderen of voorkomen van discriminatie hebben alles met elkaar te maken. Hoe dat precies zit wordt duidelijk gemaakt in tentoonstelling ‘de DemocratieFabriek’  die op dit moment in de Stadkamer te vinden is.  RTV Focus maakte daar deze reportage over voor op de website .
Job Klaasen van Artikel 1 is mede-organisator en legde het ook nog eens uit aan de radioluisteraars.

Job Klaasen van Artikel 1 over de DemocratieFabriek

Tot en met vrijdag kun je in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes nog terecht voor de tentoonstelling de DemocratieFabriek. Deze tentoonstelling wordt in overleg met de Stadkamer en de Gemeente Zwolle georganiseerd door Artikel 1 Overijssel Job Klaasen vertelde bij Marieke Koetsier aan tafel wat democratie en discriminatie met elkaar te maken hebben. Marieke is de prestatatrice van Studio Stadkamer Actueel dat iedere dinsdag voor @RTVFocus de actuele zaken in Zwolle en omgeving bespreekt.

Gepostet von Radio Focus am Mittwoch, 18. September 2019

Volgende week is het de Internationale Vredesweek. In Zwolle wordt die zaterdag al afgetrapt met een Walk of Piece. Deze wordt georganiseerd door het Vredesplatform Zwolle en voert langs een aantal opmerkelijke locaties zoals bijvoorbeeld de Ulu Moskee. Marlies Tjallinggi van het het Vredesplatform verteld over The Walk of Piece en de andere activiteiten in de Vredesweek.

Marlies Tjallingii over The Walk of Peace

Volgende week is het de Internationale Vredesweek. In Zwolle wordt die zaterdag al afgetrapt met een Walk of Piece. Deze wordt georganiseerd door het Vredesplatform Zwolle en voert langs een aantal opmerkelijke locaties zoals bijvoorbeeld de Ulu Moskee Zwolle. Marlies Tjallingii van het Vredesplatform verteld over The Walk of Piece en de andere activiteiten in de Vredesweek in Studio Stadkamer Actueel, het lunchmagazine van RTV Focus Zwolle

Gepostet von Radio Focus am Mittwoch, 18. September 2019

Debuut Marijn Joop als columnist

Marijn Joop is student Journalistiek aan Hogeschool Windesheim, nieuwsfreak en gepassioneerd radiomaker. Zo leest hij sinds deze week regelmatig het lokale radionieuws op Radio Focus voor, maakte hij tijdens Zwolle Pride  een mooie reportage over dat geweldige evenement dat heel Zwolle in regenboogkleuren zette en doet nog wat andere dingen bij RTV Focus Zwolle. Maar hij schrijft ook – soms heel persoonlijke – columns. Eén daarvan las hij afgelopen dinsdag voor in Studio Stadkamer Actueel.

Column Marijn Joop

Marijn Joop is student Journalistiek aan Hogeschool Windesheim,, nieuwsfreak en gepassioneerd radiomaker. Zo leest hij sinds deze week regelmatig het lokale radionieuws op Radio Focus voor, maakt hij tijdens Zwolle Pride een mooie reportage over dat geweldige evenement dat heel Zwolle in regenboogkleuren zette en doet nog wat andere dingen bij RTV Focus Zwolle. Maar hij schrijft ook – soms heel persoonlijke – columns. Eén daarvan las hij afgelopen dinsdag voor in Studio Stadkamer Actueel.

Gepostet von Radio Focus am Mittwoch, 18. September 2019

Trots op Vrijwillgers

Zwolle is de stad met het hoogste percentage vrijwilligers in Nederland. Ruim 60 procent van onze inwoners doet op één of andere manier vrijwilligerswerk. Zowel de gemeente Zwolle als de Stadkamer realiseren zich heel goed dat dit geen vanzelfsprekendheid is. In Studio Stadkamer  legde Freek van der Heide van de Stadkamer uit waarom we zo trots op al die vrijwilligers zijn en wat je als vereniging bijvoorbeeld kunt doen om ze aan je te binden.

Freek van der Heijden over het belang van vrijwilligers

Zwolle is de stad met het hoogste percentage vrijwilligers in Nederland. Ruim 60 procent van onze inwoners doet op één of andere manier vrijwilligerswerk. Zowel de Gemeente Zwolle als de Stadkamer realiseren zich heel goed dat dit geen vanzelfsprekendheid is. In Studio Stadkamer Actueel op Radio Focus legde Freek van der Heide van de Stadkamer uit waarom we zo trots op al die vrijwillgers zijn en wat je als vereniging bijvoorbeeld kunt doen om ze aan je te binden.Studio Stadkamer is een lunchmagazine van RTV Focus Zwolle dat live wordt opgenomen in het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Op dinsdag ligt de nadruk op actuele en politieke onderwerpen. Op vrijdag komen vooral evenementen, activiteiten en cultuur aan bod. De presentatie is afwisselend in handen van Marieke Koetsier en Martin van der Hooft. Roy de Goei en @roRob Kolenbrander verzorgen de techniek.

Gepostet von Radio Focus am Mittwoch, 18. September 2019

 

Sonja Paauw (D66) was te gast bij Marieke Koetsier in Studio Stadkamer Actueel. ©RTV Focus

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button