Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

[Foto’s] Berkum wint thuis van KHC

Zwolle – Berkum heeft thuis tegen KHC met 4-2 gewonnen, maar kreeg de winst lang niet cadeau. De Zwollenaren gaven een 2-0 voorsprong uit handen, maar liepen tegen het slot alsnog over de bezoekers heen die op dat moment verdedigend de weg kwijt waren.

“We hebben de eerste 35 minuten hartstikke goed gevoetbald, maar daarna ging het tempo omlaag en brachten we onszelf in de problemen,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Na de gelijkmaker van KHC kwam het weer goed, toen gingen we meer over de vleugels spelen en werden we weer gevaarlijker.”

Dekkingsfout

De eerste 35 minuten waren duidelijk voor de thuisclub, waarbij KHC-keeper Demi Loet Loetoer een aantal keren voorkwam dat zijn club op achterstand kwam. Na krap een half uur lepelde Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli de bal in het Kamper strafschopgebied waar Johnsen Bacuna volkomen vrij werd gelaten. De Zwolse spits profiteerde van die dekkingsfout, nam goed aan en liet de KHC-doelman kansloos: 1-0. Een minuut later al liepen de Zwollenaren verder uit. De sterk spelende Ali Pour Asli stuurde Chris van der Meulen op links de diepte in en na diens voorzet kon Bacuna vrijwel op de doellijn de 2-0 binnen tikken.

KHC gaf zich echter nog lang niet gewonnen. Nadat de razendsnelle Karim Gabara al dicht bij de aansluitingstreffer was geweest ontsnapte collega-vleugelspits Hafid Lahzal in de 43e minuut over rechts aan zijn bewaker en na een strakke voorzet zorgde Jeffrey de Nooijer voor de 2-1.

KHC langszij

Na rust kreeg Berkum enkele kansen maar KHC bleef op de been en de Kampenaren kwamen na ruim een uur zelfs langszij. Na een vrije trap kwam Lahzal helemaal vrij voor het Zwolse doel en op zijn inzet was keeper Dominic van Hoof kansloos: 2-2. Berkum leek even rijp voor de slachtbank, maar herpakte zich in het laatste kwartier toen de KHC-defensie door de hoeven zakte. Tien minuten voor het slot ging Chris van der Meulen er op links vandoor, passeerde twee tegenstanders en schoot fraai de 3-2 binnen. KHC trachtte alsnog de gelijkmaker te forceren maar in blessuretijd deelde Berkum de genadeklap uit. Back Dennis Horstman lanceerde Bacuna over rechts, die zijn tegenstander uitspeelde en een fraaie voorzet produceerde. Ruud Wellenberg stond op de goede plek om een prima wedstrijd met een doelpunt te bekronen: 4-2.

Door deze tweede winst in evenveel duels is Berkum één van de vier ploegen die nog ongeslagen aan kop staan in de 1e Klasse D. Over een week volgt voor de Zwollenaren opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Duno Doorwerth, dat vandaag met 1-2 onderuit ging bij collega-promovendus De Esch.

Berkum-KHC  4-2 (2-1)

Scheidsrechter: Jan van Dijk

Doelpunten: 27. Johnsen Bacuna (1-0), 28. Bacuna (2-0), 43. Jeffrey de Nooijer (2-1), 64. Hafid Lahzal (2-2), 81. Chris van der Meulen (3-2), 90+2. Ruud Wellenberg (4-2)

Gele kaarten: Jeroen van Brummen, Johnsen Bacuna (Berkum), Hafid Lahzal (KHC)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen (69. Jorben Nieuwenhuis), Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna

Opstelling KHC: Demi Loet Loetoer, Nick Notrot, Lesley de Munnik, Joell Visscher, Burak Alp, Karim Gabara (74. Chris van Dijk), Brenn de Lange, Jeffrey de Nooijer, Yoshua van Marle, Hafid Lahzal, Jori Spang

khc-160910-3-medium khc-160910-4-medium khc-160910-5-medium khc-160910-7-medium khc-160910-8-medium khc-160910-11-medium khc-160910-12-medium khc-160910-14-medium-1 khc-160910-14-medium khc-160910-15-medium