KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Studentenvereniging ZHTC zoekt deelnemers Bierweek schaaktoernooi

Zwolle – Zaterdag 11 februari 2023 vindt het jaarlijkse bierweek schaaktoernooi plaats, georganiseerd door studentenvereniging ZHTC.

Organisator Emile Hoogterp: “Sinds 2007 komen er zowel clubschakers als hobbyschakers spelen. Aangezien er volgens een Zwitsers systeem wordt gespeeld, kom je altijd tegen spelers van soortgelijke sterkte (met evenveel punten) te spelen. Afgelopen jaren liep het storm met de aanmeldingen, waardoor er dit jaar een maximum is gesteld van 32 deelnemers.”

Het schaaktoernooi is al sinds 2007 onderdeel van de bierweek. Tijdens de bierweek worden er tal van activiteiten georganiseerd door studentenvereniging ZHTC. Daarnaast worden er ruim 200 soorten bier geschonken, afkomstig uit binnen- en buitenland.

De aanvang voor het schaaktoernooi is 13.00 en de locatie is de ZHTC-sociëteit aan de Thomas a Kempisstraat 13. Het speeltempo is 15 minuten per persoon per partij. De eerste ronde start om 14.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.30 uur.
Opgeven voor het schaaktoernooi kan via emilehoogterp@icloud.com en de deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon. Deze deelnamekosten kunnen bij aanvang betaald worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button