Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Studentenroeivereniging Boreas doopt nieuwe boot

Zwolle -Elke zichzelf respecterende studentenstad heeft een studentenroeivereniging, zo ook Zwolle. Bij hun eigen gebouw aan de Katerdijk 7 is donderdag 3 maart de nieuwste boot gedoopt met het Zwarte Water door Zwolse burgemeester Peter Snijders en oud-olympisch roeier Nico Rienks.

Een botendoop is een zeer bijzondere aangelegenheid voor roeiverenigingen en wordt daarom groots gevierd. Vele leden en sleutelfiguren uit de roeiwereld en van Windesheim waren aanwezig tijdens de doop. De boot is gedoneerd door Jan Dirkzwager. De boot is vernoemd naar Thor, god van de donder.

Eindelijk zijn de tijden van eenzaamheid voor studenten tijdens corona voorbij. De studenten kunnen elkaar weer zien waarbij de vereniging als ontmoetingsplek wordt gebruikt voor de gezelligheid én sport.

Boreas is de grootste studentensportvereniging van Zwolle, in 2004 werd de studentenroeivereniging Boreas opgericht. Bij de oprichting werd de eerste boot gedoopt door destijds burgemeester Henk Jan Meijer. Het begon allemaal bij de Zwolsche Roei en Zeilvereniging, inmiddels hebben ze hun eigen gebouw in de grachten bij de binnenstad. De vereniging telt inmiddels 174 leden en 17 boten ter beschikking.

Boreas

Gerelateerde artikelen

Back to top button