Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Studenten Zone.college strijden om de titel Kampioen Tuinaanleg 2020

Zwolle – Vier studenten van het Zone.college in Zwolle en Almelo staan in de finale van De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. De finale vindt plaats op 13 tot 15 februari tijdens de grootste tuinbeurs Tuinidee in ’s-Hertogenbosch.

De studenten van het Zone.college, Dennis Eerdman, Ryan van den Bos, Olaf Wassens en Robert van Rhee, leggen tijdens de finale een tuin aan van circa 25 m², binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende onderdelen van het hoveniers vak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren, ook worden de teams beoordeeld voor hun planning, communicatie en samenwerken. De andere twee teams studeren aan de Helicon Opleidingen.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG, in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniers vak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

FNV Argrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, WorldSkills Netherlands en andere partijen maken deze wedstrijden medemogelijk en dragen een warm hart toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button