KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Studenten Maatschappelijke Zorg Landstede MBO lopen 21 en 22 mei voor ‘Zet een stap tegen kanker’

Zwolle – Een team van studenten en docenten van de niveau 4-opleiding Maatschappelijke Zorg in Zwolle doen het weekend van 21 en 22 mei mee aan ‘Zet een stap tegen kanker’. Een 24-uurs wandelestafette waarbij de deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor drie Zwolse goede doelen die de kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun gezin willen verbeteren. Een aantal niveau 3-studenten verzorgt op zaterdag kinderactiviteiten. Het startsein voor het evenement is zaterdag a.s. om 14.00 uur.

De eerstejaars lopen in estafettevorm 24 uur over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle. Er lopen in ieder geval vijftien studenten mee, weet initiatiefnemer en docent Angelique Werther. ‘En tien docenten, onder wie ikzelf. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven’, lacht ze. De drie Zwolse goede doelen waarvoor ze lopen zijn Monicares Foundation, Tobias Sybesma Foundation en Nazorgcentrum IntermeZZo. Voor laatstgenoemde organisatie organiseren zes eerstejaars niveau 3-studenten het animatieprogramma voor kinderen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Voor de studenten en docenten van Maatschappelijke Zorg is deelname aan het evenement een vanzelfsprekendheid. ‘Niet alleen richt dit evenement zich op een van onze negen doelgroepen, ook zijn maatschappelijke betrokkenheid, saamhorigheid en verbinding belangrijke aspecten binnen onze opleiding. Daarom willen we hier elke twee jaar aan meedoen en daarnaast regelmatig meedraaien in andere maatschappelijke projecten.’

Vervolg SamenLoop voor Hoop

‘Zet een stap tegen kanker’ is het vervolg van de ‘SamenLoop voor Hoop’ van KWF die tot en met 2019 plaatsvond. Kijk voor meer info op www.zeteenstaptegenkanker.nl. Doneren kan via de QR-code (o.v.v. team Landstede Maatschappelijke Zorg).

Gerelateerde artikelen

Back to top button