Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Studenten en bedrijfsleven bedanken Kamerlid voor inzet praktijkleren

Zwolle – Tweede Kamer-lid Anne Kuik (CDA) is vanmiddag op bezoek bij Quantiparts in Zwolle. Tijdens dit bezoek werd zij bedankt voor haar inzet om ook in 2019 subsidie te blijven verstrekken voor goede begeleiding naar werk bij het praktijkleren. Quantiparts is een leerwerkbedrijf dat internationaal actief is. Onder meer in de ondersteuning en levering van motoren voor de scheepvaart en industrie.

Met haar collega-Kamerleden zorgde Anne Kuik er bij de algemene beschouwingen voor dat de subsidie van circa 19,5 miljoen euro voor het praktijkleren werd behouden. Anne Kuik werd door Pascal Groffen en Elwin Remmers bedankt namens de studenten van Landstede MBO en MBO Menso Alting Zwolle. Remco Jacobs van Quantiparts bedankte namens de leerwerkbedrijven die een essentiële rol spelen bij het realiseren van een goede toekomst op de arbeidsmarkt. Voorzitter van het College van Bestuur Landstede Groep Theo Rietkerk onderstreepte het belang van de subsidie voor het praktijkleren. Anne Kuik maakte van de gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan over de samenwerking onderwijs en bedrijfsleven.

Meer informatie over de subsidie

Op de foto van links naar rechts: Remco Jacobs, Theo Rietkerk, Anne Kuik, Pascal Groffen en Elwin Remmers

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button