Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Studenten Deltion en collega’s uit Tjsechië, Slowakije en Duitsland werken aan ArtCom project

Internationaal kunstproject ArtCom in foyer Schouwburg Odeon

Studenten Grafische Vormgeving Deltion geven samen met studenten uit Tjechië, Slowakije en Duitsland beeldend vorm aan het thema ‘water’.

ArtCom

Van 23 t/m 27 maart werken 24 studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs uit Praag, Trencin, Aken en Zwolle gezamenlijk aan beeldende uitwerkingen van het thema water. Dit project, genaamd ArtCom, wordt bekostigd door de Europese Unie en heeft als doel jongeren en leraren de waarde van verschillende Europese culturen bij te brengen. Het gemaakte werk wordt vanaf 23 maart geëxposeerd in Odeon en in Café Foyé aan de Blijmarkt en gedurende de week steeds aangevuld. De expositie is gratis te bezoeken.

ArtCom startte in 2013 in Aken. Iedere school wordt steeds vertegenwoordigd door 6 studenten van creatieve opleidingen, die in internationale groepjes werken aan het thema. In Aken was het thema ‘Water en architectuur’, in Praag was het thema ‘Water en schilderen’ en in Trencin was het thema ‘Water en mode’. Iedere week werd afgesloten met exposities waar respectievelijk maquettes, acrylschilderijen en een modeshow te zien waren.

Water en fotografie

Zwolle sluit af met het thema ‘Water en fotografie’. 18 buitenlandse studenten en 6 studenten Grafische Vormgeving van Deltion gaan van 23 t/m 27 maart met elkaar aan de slag. Vanaf 23 maart zijn in Odeon fotoreportages, films en catalogi te zien van de projectweken in Aken, Praag en Trencin. Gedurende de week wordt deze expositie aangevuld met nieuw materiaal. Odeon is gedurende deze week een open leslokaal van Deltion; alle ArtCom studenten krijgen hier les en workshops en het publiek is van harte welkom een kijkje te komen nemen. Op vrijdagmiddag vindt de vernissage plaats in Café Foyé. Na deze projectweek blijft de expositie nog 2 weken open voor publiek.

Fietsen

Om water te kunnen fotograferen vervoeren de studenten en hun begeleiders zich gedurende deze week per fiets door Zwolle en omgeving. Deze zijn beschikbaar gesteld door het CIV in Zwolle (Centrum voor Innovatief Vakmanschap) en voor de gelegenheid speciaal bestickerd door studenten van de opleiding Sign en Grafische Vormgeving. Daarnaast verlenen de waterschappen van Zwolle en omgeving hun medewerking aan het project.  Bij de organisatie van deze week zet Deltion ook studenten in van de opleidingen Horeca, Bouw, Tweewielertechniek, Verf- & Applicatietechniek, Fotografie & Video, Animatie en Artiest.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button