Aa-LandenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

Studenten bakken perfecte burgers voor perfecte burgers in Aa-landen

Zwolle – Studenten van de SVO Vakopleiding Food bakten maandagmiddag hamburgers voor de buurt. De jongeren ging het niet alleen om de perfecte burger op de bakplaat maar ook om de perfecte burger in de Aa-landen. Burgerparticipatie en hoe burgers een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij zijn thema’s bij de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart.

De provincie Overijssel en waterschap WDODelta geven in aanloop naar de verkiezingen jongeren de kans om hun eigen campagne-event te bedenken en te organiseren. De studenten van SVO Vakopleiding Food organiseerden één van de zestien pop-up-events in Overijssel. De bedoeling van de zestien evenementen, onder de titel DemoCrazy, is jongeren in hun eigen taal, en op hun eigen manier te laten nadenken over democratie en de verkiezingen.

De vrije hand gegeven

“We hebben er dit keer voor gekozen om de campagne radicaal anders aan te pakken. We hebben jongeren de vrije hand gegeven om zelf te bedenken hoe zij de campagne zouden inrichten. Dit vanuit de gedachte dat jongeren zelf het beste weten hoe zij kunnen worden verleid om te gaan stemmen,” vertelt Commissaris van de Koning Andries Heidema.”

Dijkgraaf Herman Dijk van Waterschap Drents Overijsselse Delta vult aan: “Ook willen we graag het belangrijke en noodzakelijke werk van de waterschappen bij de jeugd onder de aandacht brengen. Op deze innovatieve en creatieve manier proberen wij hun dat inzicht mee te geven.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button