Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Strooiwagens rijden af en aan bij zoutdepot Zwolle-Noord

Zwolle – Het is een komen en gaan bij het zoutdepot van Rijkswaterstaat in Zwolle Noord. Sinds gisteravond zijn de strooiwagens in touw om op de snelwegen zoals de A28 te strooien. Vanaf 19.00 uur is er al bijna 19 miljoen kilo zout gestrooid. Daarnaast worden de wegen met sneeuwschuivers schoongeveegd.

En dat is wel nodig. Normaal gesproken rijden auto’s het zout in de weg zodat er een papje ontstaat. Maar door corona en de avondklok is er weinig verkeer op de weg. Daarom worden er ook sneeuwschuivers ingezet.

Ook een eindje verderop zijn strooiwagens in de weer. Dit keer gaat het om de ROVA wagens die de gemeentelijke wegens strooien en schoonschuiven. Zout wordt door de vele strooiers opgepikt bij de ROVA op de Hessenpoort.

 

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button