BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Komend half jaar levert Openbaar Belang meer dan 200 sociale huurwoningen op

Grote bijdrage aan oplossing wooncrisis door nieuwbouw

Zwolle – Vanaf net voor de kerst tot aan de zomer draagt Openbaar Belang stevig bij aan de oplossing voor de huidige wooncrisis in Zwolle. Nieuwbouw van meer dan 200 sociale huurwoningen worden op verschillende plekken in de stad opgeleverd. Dat betekent voor de corporatie zelf een toename van 8% van de sociale huurwoningen die ze verhuurd.

Focus op starters

Bij het toewijzen van al onze woningen richt ze zich op mensen die haar het meest nodig hebben. Daarom zet ze zich de komende jaren extra in voor starters tot 30 jaar. Onder starters verstaat OB alle woningzoekenden die geen zelfstandige woning achterlaten. En belangrijk is dat ze daarbij streft naar leefbare buurten en gemengde wooncomplexen.

Binnengasthuisstraat

Eind december werden 15 woningen opgeleverd aan de Binnengasthuisstraat. Eigentijdse starterswoningen op een markante plek in de stad. Op deze plek stonden in mei 2023 nog 12 verouderde woningen die in korte tijd zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Weezenlanden-Noord, eerste nieuwbouw

In de overgang van het oude naar het nieuwe jaar heeft de sleuteluitgifte aan de huurders van de 63 nieuwbouw appartementen in Weezenlanden-Noord plaatsgevonden. Kwalitatief goede en duurzame sociale huurappartementen op een prachtige locatie op de hoek bij de rechtbank en de TAK-school.

Ook woningen in Stadshagen

In februari deelt OB de sleutels uit van de 37 woningen in De Tippe. Een mix van grondgebonden woningen en beneden-bovenwoningen, omringd door groen.

Flexwoningen

Vervolgens worden in mei 42 flexwoningen naast Hogeschool Windesheim geplaatst. Deze woningen zijn bedoeld voor internationale en Nederlandse studenten en jongere statushouders.

2e gebouw in Weezenlanden-Noord

Nog voor de zomervakantie staat de oplevering van het 2e woongebouw in Weezenlanden-Noord op de planning. Dan krijgen 44 nieuwe huurders de sleutels van hun net opgeleverde appartement.

Van 1 naar 2 woningen

Naast al deze nieuwbouw, zorgt OB ook voor het vermeerderen van woningen in de bestaande bouw. Als er ergens in één van haar complexen een groter appartement vrij komt, dan kan zij deze splitsen naar 2 kleinere woningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button