SportVoetbal

Strijdend WVF delft onderspit bij DTS in Ede

Zwolle – Trainer Wesselink had misschien het wedstrijdverslag van vorige week tegen Go Ahead Kampen wel gelezen want zijn ploeg ging vanmiddag furieus uit de startblokken. Het was direct alle hens aan dek voor WVF. Weliswaar met enige moeite, maar de ploeg vocht zich nu wel door de lastige beginfase.

Mogelijk moreel gesteund door het feit dat de ploeg vanmiddag aan was gereisd met de spelersbus van de Zwolse eredivisionist PEC Zwolle. Feit was dat na enkele hachelijke momenten en prima ingrepen van Mike te Wiele geleidelijk meer spelaandeel voor WVF kwam.

Even leek de alert reagerende Jesse Betaze op de doorkopbal van de ijverige Martijn Ruijsch de score te kunnen openen maar hij kwam een teenlengte te kort. Muttihin Yukselen werd enkele keren behoorlijk aangepakt door de verdedigers van DTS en raakte wat aangeslagen. Tot echte kansen kwam het te weinig want aanvallend kon niet echt een vuist worden gemaakt. Toch was het spelbeeld volledig in evenwicht .

Richard Bouwmeester vuurde een vrije trap rakelings naast en Rob Meijerink drukte ook steeds nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd. DTS was genoodzaakt enkele keren over de schreef te gaan zodat scheidsrechter M. Vos al voor de pauze 2 keer geel trok.

Na rust kwam Ricardo Kuyer voor Muttihin en spits Rence van der Wal kwam voor de thuisploeg in het veld. Deze laatste was langere tijd geblesseerd geweest maar had slechts 9 minuten nodig om zich vrij te draaien en te prachtig te scoren in de linker bovenhoek: 1-0. Even leek WVF aangeslagen maar dat werd snel anders. Een solo van Rob Meijerink en een schuiver van Ricardo Kuyer gaven zeker hoop.

Nadat opnieuw van der Wal gevaarlijk was kwam Richard Bouwmeester maar net niet tot scoren na goed combineren met Jesse Betaze. Hij zal achteraf gedacht hebben dat een direct schot effectiever zou zijn geweest met zijn favoriete linker. Uit alle macht werd getracht de gelijkmaker te scoren. In de 63 minuut waren het de inzetten van Martijn Ruijsch en Jesse Betaze die met kunt en vliegwerk van de thuisploeg voor de lijn weg werden gehaald.

Voor DTS was de nood hoog. Enkele wissels werden mdoor beide trainers toegepast. Toch hield WVF overwicht maar kwam niet tot scoren. In de minuut 86 was het de goed staande van der Wal die opnieuw afdrukte en beheerst scoorde 2-0. Helaas voorafgaand aan slordig balverlies van Bolt waardoor een snelle uitbraak mogelijk was. De wedstrijd was gespeeld. Dat de thuisclub via Lawalata uit en scrimmage nog de 3-0 scoorde was geflatteerd en een formaliteit.

Volgende week geen wedstrijd en over 2 weken thuis tegen Enter Vooruit de enige ploeg die nog onder WVF staat…….

DTS Ede – WVF  3 – 0