Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stratenfestival: RadioNL hoofdpodium op Broerenkerkplein, Radio538 op Rodetorenplein

Zwolle – Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat het hoofdpodium van het Stratenfestival op het Broerenkerkplein. RadioNL zal hier de hoofdact van het festival verzorgen.  Een groot aantal artiesten is voor de avond geboekt en de Nederlandstalige zender pakt  live uit vanaf het podium met een 4,5 uur durende radiouitzending.

Tijdens de avond komt een keur aan  artiesten langs die bekend zijn door het Nederlandse levenslied.  Het gaat in totaal om zo’n 22 optredens van  o.a. Tino Martin, Monique Smit, Henk Bernard, Tim Douwsma, Sieneke, Ancora, Havenzangers, Frank van Etten, Susanna Veldmeijer, Grad Damen en vele anderen.

Stratenfestival Zwolle Vrijdag 17 Augustus 2018

Radio538 on Tour

Voor de liefhebbers van andersoortige muziek zijn er nog zo’n 20 locaties in het centrum van Zwolle.  Zo treden op het Gasthuisplein o.a. de Soultriggers op. Verder op de Nieuwe Markt de Grote Karaoke Show, het Bethlemskerkplein met Lead, Jufferenwal met Uptown Funk Street, Diezerstraat met Jools XL & Ancora, Rodetorenplein met Radio538 On Tour met gast Greorg Salto.

Dit jaar wordt het Stratenfestival  voor de 39e keer gehouden. Het festival aan het eind van de zomer is een echt ons kent ons festival, de plek waar de Zwollenaren elkaar weer treffen na de zomervakantie. Het muzikale gedeelte is tot maximaal 1 uur ’s nachts en de tap sluit een half uurtje later.  Het volledige programma is te vinden op de website van het festival.

Afsluiting toegangsbruggen voor veiligheid

Voor de veiligheid met de circa 45.000 te verwachten bezoekers wordt de binnenstad bij de 8 toegangsbruggen voor al het verkeer afgesloten vanaf 18.00 uur. Bewoners van de binnenstad hebben een speciale brief ontvangen waarmee zij onder voorwaarde de bruggen kunnen passeren met de fiets. Er zullen voorzieningen voor het stallen van fietsen aan de buitenzijde van de Stadsgracht worden aangebracht.

Programma
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button