Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Straatverlichting in Ittersum omgebouwd naar LED-lampen

Zwolle – De gemeente Zwolle vervangt vanaf dinsdag 29 maart in de buurt Ittersum in Zwolle-Zuid de bestaande lampen van de straatverlichting door duurzame en energie zuinige LED-lampen. De nieuwe lampen geven een vergelijkbare kleur licht als een spaarlamp. De vervangingsactiviteiten duren tot medio april en veroorzaken beperkte hinder.

De lichtmasten en armaturen blijven staan op de plek waar deze nu ook staan en er hoeven geen graafwerkzaamheden uitgevoerd te worden. De activiteiten worden uitgevoerd met een hoogwerker die korte tijd stopt bij elke mast. De werkzaamheden veroorzaken weinig tot beperkte hinder voor omwonenden en het verkeer.

Retrofit LED-lampen vervanging

Wanneer een armatuur nog niet volledig is afgeschreven, vervangt de gemeente de bestaande lampen met retrofit LED-lampen. Dit houdt in dat uitsluitend de lamp wordt uitgewisseld en de armatuur blijft gehandhaafd. In 2016 worden er in heel Zwolle ongeveer 1.500 openbare verlichting op deze wijze duurzamer en energiezuiniger gemaakt. In de reeds omgebouwde gebieden kijkt de gemeente dit jaar ook naar de ontsluitingswegen omdat delen hiervan nog niet van LED zijn voorzien.

De wijk Ittersum in Zwolle- Zuid;

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button