Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Straatkabouter geeft zich prijs bij expo in Brouwtheater

Zwolle – Dit weekend is er in het Brouwtheater aan de Westerlaan een expositie over de straatkabouter. Je weet wel, die kabouter die je op allerlei plekken op straat tegenkomt. Het zijn er inmiddels meer dan 3000.

Galeriehoudster Tosca van de Braak heeft de expositie samengesteld: “Het gaat over het hele oeuvre van de straatkabouter.  De kunstenaar is in 2017 begonnen met het plaatsen van kabouters en poezen door heel Zwolle en ook buiten Zwolle. Daarnaast heeft hij ook in zijn atelier heel veel gewerkt. en dat kun je hier allemaal zien. ”

Foto’s © Peter Denekamp

Al meer dan twee jaar is de straatkabouter een kritische beschouwer. Hij heeft aandacht voor de maatschappij, de omgeving en het welzijn van de mens. De kabouter moet onze fantasie prikkelen en ons zelf te laten nadenken. Hij doet dat door met humor en een vleugje kritiek op actuele onderwerpen te reageren. Volgens Tosca van de Baak “Vooral om te laten zien wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd en waar het over gaat. Er zit heel meer achter . Veel mensen komen wel eens een poes of een kabouter tegen, maar er speelt vel achter en dat kun je hier zien.”
De expositie is alleen dit weekend nog te zien. Geen tijd? Gelukkig zijn er ook nog 3000 mini exposities die je gewoon op straat tegen komt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button