BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veel storingen op vernieuwde spoortraject Zwolle-Kampen

Kwaliteit spoor Zwolle - Kampen belabberd na renovatie Prorail

Zwolle – De Maatschappij voor Beter Openbaar Vervoer publiceerde op haar website een kleine opsomming van de storingen die Prorail de laatste weken plagen. Het gaat volgens MVBOV, sinds ProRail het traject geheel vernieuwde, niet goed met de spoorlijn Zwolle – Kampen. Reizigers op dit traject moesten zich gedurende de zomer behelpen met een vervangende busdienst en worden nu geteisterd door stremmingen ten gevolge van allerlei storingen. Dat zou bij een totaal vernieuwd baanvak niet zo mogen zijn, vindt Voor Beter OV.

Hieronder een korte opsomming van de storingen (waarbij het treinverkeer op het gehele traject stil viel, wat ook logisch is, gezien het feit dat deze lijn slechts twee stations kent, en waarbij zaken die buiten de schuld van ProRail vallen uiteraard zijn weggelaten)

•6 sep sein- en wisselstoring ochtendspits
•9 sep seinstoring na middagspits
•12 sep wisselstoring ochtendspits
•24 sep seinstoring na middagspits
•26 sep seinstoring ochtendspits
•26 sep opnieuw seinstoring ochtend
•30 sep seinstoring middag
•19 okt overwegstoring gehele dag

Voor Beter OV: “Sinds de heringebruikname geen fraai beeld. Temeer daar de reizigers het deze zomer maandenlang zonder treindienst moesten stellen wegens de algehele vernieuwing. Dan mag je als beloning voor de hinder verwachten dat de infra het daarna vlekkeloos doet! Voor Beter OV heeft aan ProRail gevraagd naar de achtergronden van deze slechte kwaliteit en naar mogelijkheden om na een volgende spoorvernieuwing in den lande de beschikbaarheid beter te waarborgen.”

Ook de komende week ondervinden reizigers overlast door werkzaamheden. Maandag 23 tot en met woensdag 25 oktober, (dagelijks vanaf 20.15 uur) wordt er gewerkt aan de bovenleidingen en rijden er tussen Kampen en Zwolle bussen in plaats van treinen. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button