Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

“Stop voor de Witte stok” voert campagne op zebra bij Stadkamer

Zwolle – Fietsers en automobilisten stoppen lang niet altijd voor “de witte stok”. Daarom vroegToegankelijk Zwolle samen met andere organisaties maandagochtend aandacht voor deze verkeersdeelnemer. Ieder jaar rond 15 oktober worden op diverse plekken in het land activiteiten georganiseerd in het kader van De dag van de Witte stok. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes voor mensen met een visuele beperking.

Koninklijke Visio, de Oogvereniging en Toegankelijk Zwolle zijn maandagochtend in  Zwolle actief op de oversteek aan de Burgemeester van Rooyensingel. Ze voeren campagne voor meer bewustwording over het onderwerp: “Stop voor de Witte stok!. Het is van het grootste belang dat alle weggebruikers weten hoe belangrijk dit is.”, aldus de belangenbehartigers.

Wethouder William Dogger ervaarde maandagochtend zelf hoe het is om als blinde of slechtziende zich te moeten begeven door het verkeer. “Heel eng!, Je bent helemaal gedesoriënteerd. Je hoort alleen maar geluid van het verkeer”. Naast de wethouder kregen ook voorbijgangers de kans om  geblindeerd met een geleidestok over te steken.

De automobilisten die moesten stoppen voor het zebrapad kregen een campagneflyer uitgereikt.

Meer info

 


Tags
Meer bekijken
Back to top button
Close