Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Stoffen Spektakel: daar is werkelijk niks stoffigs aan!

Zelf kleren maken ouderwets? Welnee, dat is anno 2014 weer hartstikke hip. Thuisnaaisters deden er daarom goed aan om op woensdag 24 september af te reizen naar IJsselhallen Zwolle voor het Stoffen Spektakel. Katoen, linnen, breisels en patronen: het was een walhalla voor de zelfmaaknaaisters!

Het Stoffen Spektakel was een regelrechte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwste collectie herfst- en winterstoffen. Kijken, voelen, inspiratie opdoen of kopen; het was allemaal mogelijk tijdens de najaarseditie van het Stoffen Spektakel.

Meer dan 250 kramen
Tijdens het Stoffen Spektakel presenteerde vele bekende en onbekende stoffenleveranciers uit Nederland, België en Duitland hun nieuwste collecties. Meer dan 250 kramen waren gevuld met alles wat de ‘zelfmaaknaaister’ zich maar kan wensen. Dat het zelf maken van kleren weer in de lift zit, werd bewezen door de grote belangstelling van publiek en stoffenhandelaren. Voor deze editie werd de beursvloer dan ook uitgebreid met 1600 extra vierkante meters.

Geïnteresseerden vonden er bijvoorbeeld prachtige effen en bedrukte gekookte wol, tweeds, geborduurde corduroy, jeans en stijlvolle winterse breisels met bijbehorende patronen. Maar natuurlijk waren er ook stoffen voor gordijnen, vitrages, vouwgordijnen en meubelstoffen verkrijgbaar. Er werden al stoffen aangeboden vanaf 1,50 euro per meter, maar natuurlijk ook haute couture stoffen in hogere prijsklassen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button