Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Ster van Zwolle en Omloop krijgen elk 10.000 euro subsidie

Zwolle – De wielerevenementen ‘Ster van Zwolle’ en de ‘Omloop van de IJsseldelta’ krijgen elk tienduizend euro subsidie van de Provincie Overijssel.

Volgens de provincie zetten evenementen Overijssel op de kaart. Ze zorgen voor reuring en maken de provincie aantrekkelijker. Dat geldt voor grote, maar zeker ook voor kleinere evenementen. Provincie Overijssel ondersteunt daarom ook het Stiftfestival, Booster, Jumping Schröder, Maker Festival Twente, Glasrijk Tubbergen, CSI Ommen, The Living Village, Kunstenlandschap, Sallandse Wandel 4daagse, Landgoed Twente Marathon, Hellendoorn Rally, Jeugdcorso St. Jansklooster, Diepe Hel Holterbergloop, Nationale Sleepbootdagen 2020, Zwartsluis onder Zeil, Dutch Masters of MBT, Kerst in Oud Kampen, The Overkill en 100 jaar Zilveren Kloot met een subsidie voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.

Steuntje in de rug

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. Daarnaast bieden we ook kleinere onderscheidende evenementen graag de mogelijkheid om iets moois neer te zetten. We hebben de afgelopen jaren op deze manier 32 heel verschillende kleinere evenementen ondersteund; van de autorace van de Hellendoornrally tot de kamermuziek van het Stiftfestival en van het Jeugdcorso in Sint Jansklooster tot de Landgoed Twente Marathon. Vele duizenden Overijsselaars en bezoekers hebben hiervan genoten. Professionals en vrijwilligers werken hard aan deze prachtige evenementen. Die geven we als provincie graag een steuntje in de rug.”

Punten scoren

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button