Voorpagina

Stenengooier A28 Zwolle – Politie zoekt getuigen

Zwolle – Op maandag 29 mei 2017, omstreeks 19.00 uur, kwamen er meldingen binnen dat er stenen werden gegooid die vervolgens op de A28, ter hoogte van hectometerpaaltje 96.0 links, terecht kwamen. Een aantal van deze gegooide stenen zijn uiteindelijk op meerdere voorruiten terecht gekomen.

Naast het doen van aangifte van vernieling is er ook aangifte gedaan van poging doodslag. Gelukkig zijn de bestuurders er met de schrik van afgekomen en wisten zij hun auto’s veilig op de vluchtstrook te zetten. Dit meldt de politie Zwolle via haar Facebook pagina.

Politie Zwolle: “U kunt begrijpen dat bestuurders die met snelheden, tussen de 80 en 100 kilometer per uur rijden, hier behoorlijk van kunnen schrikken. Dit had daardoor ook anders kunnen aflopen!”

Getuigen oproep

De politie is op zoek naar getuigen welke mogelijk één of meerdere stenengooiers heeft gezien. Uit onderzoek is gebleken dat deze stenen werden gegooid ter hoogte van de Devotentunnel in de AA-landen over de geluidswal van de A28.
Bent u getuige geweest? Wilt u dan contact op nemen met de politie? U kunt bellen met 0900-8844. U mag dan verwijzen naar registratienummer 2017247030.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button