Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

Stempassen Provinciale – en Waterschapverkiezingen vandaag verspreid

Vandaag zijn alle stempassen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap per post verspreid.

Deze verkiezingen worden gehouden op woensdag 18 maart 2015. u kunt dan uw stem uit brengen  voor de Provinciale Staten van Overijssel én het algemeen bestuur van het Waterschap Groot Salland. De beide verkiezingen zijn deze keer gecombineerd omdat men verwacht daardoor de opkomst te verhogen.

Provinciale Staten

Provinciale Staten bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie Overijssel en nemen de belangrijkste beslissingen. Met uw stem bepaalt u indirect ook wie er straks in de Eerste Kamer komen. De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk op 26 mei 2015 de leden van de Eerste Kamer.

Waterschap

Het algemeen bestuur van een waterschap neemt de belangrijke beslissingen over het beleid van het waterschap en de begroting met daarin de belastingtarieven. Het algemeen bestuur bestaat uit 25 leden. 17 leden worden gekozen door de inwoners van het waterschap, 8 leden worden benoemd door organisaties die een bijzonder belang hebben bij de uitvoering van de waterschapstaken.

Online hulp bij kiezen

Voor iedereen die niet weet wat hij moet kiezen tijdens de Provinciale Statenverkiezing is er de online stemwijzer. Hiermee kan als inwoner van Overijssel de politieke voorkeur getest worden aan de hand van dertig stellingen.

 

Stemwijzer

Gerelateerde artikelen

Back to top button