112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Steeds meer gratis juridisch advies gevraagd bij Juridisch Loket

De website van het Juridisch Loket is in 2014 ruim drie miljoen keer bezocht. Rechtzoekenden gaan steeds vaker online op zoek naar antwoord op hun juridische vraag. Dit blijkt uit de gegevens uit het jaarverslag over 2014.

Het bezoek op www.juridischloket.nl steeg het afgelopen jaar met ruim 20 procent. Steeds meer mensen weten online hun weg naar het Juridisch Loket te vinden. Er is vooral gezocht naar antwoorden op vragen over ‘persoon en familierecht’ en ‘arbeid en ontslagrecht’.

Echtscheiding, alimentatie, ontslag en online misstanden

Ongeveer 40 procent van alle vragen die het Juridisch Loket in 2014 behandelde had te maken met onderwerpen als echtscheiding, alimentatie en ontslag. Veel vragen betroffen ook online misstanden. Het Juridisch Loket signaleerde ook problemen over onduidelijke websites waarbij klanten vast zaten aan een abonnement, na het aanvragen van een proefpakket of het opvragen van informatie.

Juridisch Loket is gratis

Het Juridisch Loket richt zich op burgers met lagere inkomens en weinig vermogen. Het Juridisch Loket helpt via de gratis website of via 0900-8020 (Euro 0,25 p/m) bij juridische vragen en geeft tips, voorbeeldbrieven of een stappenplan om te komen tot een oplossing. Als een uitgebreid advies nodig is, wordt er een afspraak gemaakt bij de vestiging in Zwolle, Koggelaan 15. U krijgt dan gratis Juridisch advies. Ook is het mogelijk langs te komen op het inloopspreekuur vanaf 1 juni 2015: woensdag 09.00 – 11.00 uur.

Juridisch Loket

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button