Nieuws uit ZwolleSportVideo SportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle door in beker na winst op Staphorst

Zwolle – PEC Zwolle heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij Staphorst bleek een vroege treffer van Vito van Crooij voldoende voor de zege: 0-1.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PEC Zwolle, dat op Darryl Lachman na (vervanger van Sepp van den Berg) dezelfde opstelling hanteerde als afgelopen zondag bij FC Emmen, op voorsprong. Vito van Crooij schoot de bal via een Staphorster in het doel. Naarmate de eerste helft vorderde kroop ook Staphorst uit zijn schulp. Mickey van der Hart moest tweemaal handelend optreden op inzetten van Mark Schra en Ferdi ter Avest. PEC Zwolle kreeg zelf via Younes Namli (schot geblokt), Kingsley Ehizibue (zijnet) en Mike van Duinen (redding doelman Tom Holleboom) nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.

Met Kenneth Paal en Gianluca Scamacca voor Thomas Lam en Kingsley Ehizibue in de ploeg ging Zwolle na rust op jacht naar een tweede treffer. Toch was het de thuisploeg die opnieuw heel gevaarlijk werd. Een vrije trap van Ter Avest schoot eindigde via een Zwollenaar op de paal. In de tegenstoot leek Van Duinen op weg naar de 0-2, maar zijn inzet werd net voor de lijn weggehaald. Diezelfde Van Duinen schoot niet veel later in het zijnet en ook Clint Leemans kreeg een vrije trap net niet binnen de palen. In de laatste 25 minuten was het PEC Zwolle dat tegen het moegestreden Staphorst de betere kansen kreeg. Van Crooij schoot in kansrijke positie voorlangs, terwijl Van Duinen op Holleboom stuitte. Omdat de tweede goal niet viel mocht de thuisploeg, gesteund door 3000 supporters, blijven geloven in een bekerstunt, maar PEC Zwolle gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Zondag reist PEC Zwolle af naar Alkmaar voor het treffen met AZ. Aftrap: 14.30 uur.

Bron: PEC Zwolle