Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stedelijk Museum Zwolle ‘KidsProof’

Zwolle – Stedelijk Museum Zwolle is door kinderen beoordeeld met het eindcijfer 8,6 en is daarmee op één na het meest aantrekkelijke museum voor kinderen in Overijssel. Landelijk staat het Stedelijk Museum met deze score in de top 25.

De Museumvereniging is vijf jaar geleden gestart met het invoeren van museuminspecties voor en door kinderen. Scoor je recensies met een gemiddeld cijfer van 7,6 of hoger dan krijg je als museum het predicaat Kidsproof. “We hebben afgelopen zomer kinderen gevraagd een recensie achter te laten. Dat daar dan een eindcijfer van 8,6 uitkomt is fantastisch voor een museum als het onze. Geen high tech, geen gadgets maar objecten en activiteiten die kinderen enorm boeien.” zegt PR-medewerker Bernadet van der Veen. “We zijn apetrots. Én we gaan het vieren. In de herfstvakantie krijgen alle bezoekende kinderen een ijsje en we hebben veel kijk- en doe-activiteiten op het programma staan. We herzien onze schoolprojecten en speciaal ter gelegenheid van het Internationale jaar van de Hanze in 2017 is een nieuw project ontwikkeld voor de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs.”

Stedelijk Museum Zwolle zet de komende tijd in op het nog aantrekkelijker maken van het museum voor kinderen. “Niet voldaan achterover leunen, nee, ons vaste aanbod voor kinderactiviteiten wordt nog verder uitgebreid. Er komen nog meer doe- en belevingsactiviteiten. En in de schoolvakanties worden speciaal voor kinderen workshops en andere activiteiten georganiseerd. Zo willen wij kinderen spelenderwijs vertrouwd maken met musea en culturele uitingen.”

In de herfstvakantie zijn er, speciaal voor kinderen, drie workshops met verschillende thema’s. Ook in de nieuwe tentoonstelling Leven met aandacht is rekening gehouden met de kinderen. Zo is er een voelkast en speciale stiltecapes waarmee kinderen op hun eigen wijze de tentoonstelling kunnen ervaren. Informatie over alle activiteiten is te vinden op www.stedelijkmuseumzwolle.nl

inspecteur-aan-het-werk_foto-ferdy-damman

kidsproof-smz-960

Gerelateerde artikelen

Back to top button