Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Statushouders koken bij PEC om iets terug te doen voor Zwolle

Zwolle – De geur van de Arabische en Eritrese gerechten kwam donderdagavond uit de keuken van het PEC spelershome. Daar waren 4 Syrische koks, 1 Palestijnse kok en 5 Eritrese koks heerlijke gerechten aan het koken. Hun manier om iets terug te doen voor de Zwolse samenleving.

Misschien weet u het nog. In 2015 zijn de vluchtelingen die toen in de IJsselhallen verbleven, bij honderden gezinnen thuis uitgenodigd om daar samen te eten. Nu, in 2018, willen ze als statushouders graag iets terugdoen voor Zwolle. Dat doen ze door heerlijk Arabisch en Eritrees te koken voor 110 gasten in het Pop Up restaurant dat Stichting Present Zwolle organiseert onder de naam Hiba (Present in het Arabisch). Donderdagavond was de eerste avond bij PEC Zwolle. Maandag 26 november is er nog een Pop Up bij de Gift City.

 

Opbrengst voor Present

De opbrengst van dit restaurant gaat naar Present die dit jaar geld nodig heeft om het werk in Zwolle voor de mensen aan de onderkant van de samenleving te kunnen blijven doen. Present Zwolle is volledig afhankelijk van subsidies en giften. Maar deze zijn teruggelopen zo laat de organisatie weten:  “Dit jaar bestaan we 15 jaar en doordat we inmiddels wel bekend zijn in het Zwolse, merken we dat mensen denken dat we als Present prima op eigen benen kunnen staan. Hierdoor zijn de giften teruggelopen. Elk jaar is het een flinke uitdaging om de begroting rond te krijgen, maar dit jaar moeten we alle zeilen bijzetten. Maar Present zou Present niet zijn als we hiervoor geen leuke, verbindende acties bedenken.” Daarmee doelt de organisatie dus op het Pop Up Restaurant Hiba.

De avonden worden mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors van de ingrediënten: Sligro Zwolle, Wijnkoperij Henri Bloem, Jumbo Stadshagen en Jumbo Holtenbroek, Hanos Zwolle, Jansma Versgroothandel Wijhe en Restaurant De Ossenstal Epe. PEC Zwolle en de Gift City stellen belangeloos de keuken en restaurant beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button