Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Station Zwolle uit vervlogen tijden’ gaat op herhaling!

Zwolle – Tijdens Open Monumentendag was het een regelrechte hit: de ‘Theatrale route door het verleden – 150 jaar stationsgebouw’. Een enorme rij mensen stond voor het stationsloket te wachten om een ticket te bemachtigen voor een reisje door 150 jaar spoor in Zwolle. De stationshal was voor de gelegenheid helemaal verbouwd tot een restauratie en kaartverkooploket uit vervlogen tijden. Om mensen nog één keer de kans te geven van de voorstelling te genieten gaat het unieke theaterproject op herhaling.

(Tekst gaat verder na de foto’s)

Foto’s: © Peter Denekamp

Op zaterdag 20 of zondag 21 oktober kun je een ticket naar het verleden kopen in de stationshal van Zwolle. Dit is mogelijk tussen 11:00 en 16:00 uur. Met het ticket reis je voor een half uur terug in de tijd. Een theatrale route brengt je op plekken die je niet eerder zag. Het verborgen verleden wordt zichtbaar. Maak kennis met de architect, de telegrafiste en Gerrit, het jongetje dat elke dag de rails oversteekt. Het is een verrassende reis langs de ontwikkelingen van het stationsgebouw en de spoorzone. Het stationsgebouw verdient namelijk extra aandacht dit jaar, het is namelijk al 150 jaar in gebruik.

De voorstelling is een initiatief van Allemaal Zwolle, Theatergroep De Jonge Honden, Historisch Centrum Overijssel, Nederlandse Spoorwegen en de Gemeente Zwolle.


Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button