EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Station Zwolle 26 juli volledig buiten dienst – Traverse wordt verwijderd

Station Zwolle wordt klaargestoomd voor de opening van de nieuwe reizigerstunnel op 27 juni en zes vernieuwde perrons eind dit jaar. Reizigers krijgen in 2015 daarom verspreid over verschillende periodes te maken met matige tot grote hinder.

Dit betekent dat het station Zwolle op zondag 26 juli volledig buiten dienst is en dat er daarnaast circa 10 periodes zijn met hinder voor de treinreiziger op één of twee trajecten. Het gaat dan met name om het uitvallen van Sprinters. De doorgaande Intercity-verbindingen naar Meppel, Amersfoort, Lelystad en Deventer zullen wel gehandhaafd blijven. Er is geprobeerd de meeste hinder te concentreren on de vakanties en weekeinden.  Op deze manier kon worden voorkomen dat het station Zwolle drie weken achtereen geheel buiten dienst zou moeten worden genomen.

Traverse verwijderd op 26 juli

Op zondag 26 juli wordt de tijdelijke traverse verwijderd die nodig was tijdens de bouw van de nieuwe reizigerstunnel. Dat is alleen mogelijk door het treinverkeer op veel sporen tegelijk stil te leggen. De traverse overbrugt vier perrons en negen sporen.

Roltrappen

Daarnaast wordt er op perrons 1 tot en met 9 gewerkt aan het aansluiten van de roltrappen, het vernieuwen van de perronkappen. Op deze en alle andere perrons (12/13 en 15/16) wordt bovendien gewerkt aan het plaatsen van nieuwe bankjes en wachtruimtes. Op die momenten is er naar die perrons ook geen treinverkeer mogelijk.

Reizigers

Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond dit jaar, beschikken reizigers over een comfortabeler station waar overstappen sneller en eenvoudiger is geworden. De oude, 5 meter brede reizigerstunnel is dan vervangen door een nieuwe, 17 meter brede reizigerstunnel. Perrons zijn voorzien van nieuw perronmeubilair. Perronkappen zijn vernieuwd en voorzien van lichtdoorlatende delen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button