KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Spelers Nederlands team naar Zwolle voor honkbalclinic

Gratis toegang voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar

Zwolle – Twee spelers uit het Nederlands honkbalteam komen zaterdag 10 februari naar Zwolle voor een clinic. Honk- en softbalvereniging Blue Hawks houdt de speciale training in samenwerking met de KNBSB. Ook niet leden kunnen gratis meedoen aan de clinic.

Het Nederlands honkbalteam is het aankomende seizoen één van de deelnemers aan de prestigieuze Premier12, het officieuze wereldkampioenschap voor de beste 12 landen van de wereld. In de aanloop naar het seizoen reizen twee spelers van de nationale ploeg af naar Zwolle voor een speciale clinic.

De Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks is bij met deze unieke kans. “We vinden het belangrijk om elk jaar aansprekende activiteiten te houden”, vertelt voorzitter Rogier van Zon. “Deze clinic biedt onze jeugdspelers de kans om te leren van de besten. Na afloop kunnen de deelnemers met de internationals op de foto, of een handtekening vragen.”

Iedereen is welkom

Blue Hawks houdt de clinic op 10 februari in samenwerking met de honkbal- en softbalbond KNBSB. De Zwolse club moedigt kinderen die nog geen lid zijn aan om ook mee te komen doen. “Het is een mooie manier om kennis te maken met onze sporten”, aldus Van Zon. “Zo vaak krijg je niet de kans om training te krijgen van spelers uit een nationale ploeg. Bovendien is deelname gratis.”

“Zo vaak krijg je niet de kans om training te krijgen van spelers uit een nationale ploeg.” Rogier van Zon, voorzitter

 

Van 12.00 tot 13.00 uur kunnen kinderen van 10 tot en met 12 meedoen aan de clinic. Voor kinderen van 13 tot en met 16 jaar is er een clinic van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden voor de clinic is wel nodig. Dat kan vooraf op www.bluehawks.nl. De clinic vindt plaats op de On Campus in Zwolle.

Voorbereiding seizoen

De clinic vormt voor de jeugdspelers van Blue Hawks een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder deze maand begonnen de Zwolse teams met de trainingen in de zaal. In maart hervatten de teams de trainingen op het veld, waarna in april de competities beginnen. Afgelopen seizoen eindigde Blue Hawks met zijn drie jeugdteams in de top 3. Van Zon: “We hebben veel aandacht voor onze jeugd. Onze sportieve en laagdrempelige
trainingen zorgen voor veel succes. Dat zien we terug in de ledengroei van de afgelopen jaren. Dit seizoen hebben we een nieuw softbalteam voor mannen. Daarmee hebben we straks weer de beschikking over 8 verschillende teams. We kijken dus uit naar de start van het seizoen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button