Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Start Zaalvoetbalcompetitie in WRZV sporthallen

Nieuwe teams en bijzondere spelers

Zwolle – De vakantie zit er op! Maandag 4 en woensdag 6 september start de WRZV zaalvoetbalcompetitie met haar eerste speelronde. Nog nooit eerder hebben zoveel teams deelgenomen aan deze interne competitie. Komend seizoen heeft zich een recordaantal met 80 teams ingeschreven voor de recreatieve competitie in de WRZV hallen. De competitie wordt gespeeld op zowel de maandag als de woensdagavond. Er zijn op beide avonden vier klassen (hoofdklasse, twee eerste klassen en 2e klasse) die van september tot en met juni onderling strijden om het klasse- en algemene kampioenschap van de WRZV.

Nieuwe teams en bijzondere spelers

De WRZV heeft voor komend seizoen liefst 15 nieuwe teams welkom geheten die zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de competitie. Teams met de meest fraaie namen die de revue passen zijn Team Tiki Taka, Ballin, De Blauwe Muggen, Hermanos en de Mooie Mannen Brigade. Daarnaast hebben zich ook teams ingeschreven met spelers die hun voetsporen hebben verdiend in het betaalde voetbal bij o.a. FC Zwolle (o.a. Ignacio Tuhuteru, Henk van Steeg, Jan Wicher Vellinga, Arjan Louwen en natuurlijk ook Tom Ijzerman).

Het team van nieuwkomer De Haan Caravans mag er ook zijn met veelal Zwolse zangers. We hadden natuurlijk al Harm Wolters in het doel bij de Gebroeders Postma, maar ook het team van De Haan (uitkomende in de 2e klasse) blinkt uit met het Zwols zang en wellicht voetbaltalent. O.a. Jordy van Vilsteren, Wimmie Bouma, Wesley Wolters en Antoon Wolters maken deel uit van dit nu al illustere team.

“Het is geweldig te ervaren dat er grote animo is voor het recreatieve zaalvoetbal in de WRZV hallen. We zijn in een paar jaar tijd behoorlijk gegroeid. In 2013 hadden we nog zo’n kleine 50 teams en nu zitten we al boven de 80 teams, met daarnaast ook nog eens jeugd-, VO scholencompetitie en daarnaast natuurlijk de jeugdzaalvoetbalacademie voor de jongste jeugd. Ook komend seizoen willen we kijken naar nog meer mogelijkheden om ook de 40 plussers te faciliteren in de zaal met een eigen competitie op andere avonden dan de maandag of woensdag. Ik zie hier een explosieve groei bij het veldvoetbal 7×7 en denk dat er in de wintermaanden, dan zeker ook animo moet zijn voor voetballen in de zaal. Kortom nog volop mogelijkheden en uitdagingen voor ons als WRZV”.

Nieuwe initiatieven

De WRZV wil er zoveel mogelijk voor iedereen zijn. Dat betekent sportbeoefening voor jong en oud uit alle geledingen van de samenleving. Afgelopen twee seizoenen zijn wij in samenwerking met SportService er in geslaagd om een jeugdzaalvoetbalacademie, jeugdcompetitie en VO scholencompetitie op te zetten. Komend seizoen zijn los van de reguliere competitie ook initiatieven en mogelijkheden voor de leeftijdscategorieën 35, 40 en 45 plussers. Naast de recreatieve voetbalavonden op de dinsdag, donderdag en of vrijdag ook eenmalige ‘goud van oud’ toernooien voor deze groep voetballers.

Zaalvoetbalevenementen

Zoals ieder jaar worden ook dit jaar weer grote toernooien georganiseerd. Het eerste grote toernooi voor de jeugd het Zwols jeugdkampioenschap staat gepland op donderdag en vrijdag 28 en 29 december. In de avonduren wordt de 2e editie van de IJsselcup georganiseerd. Aan dit prestigieuze toernooi doen naast de Zwolse teams (o.a. WVF, Dieze West, vv Wijthmen, oud FC/PEC Zwolle ) ook regionale teams mee die gelegen zijn aan de IJssel (met o.a. DOSK, DESZ Zwartsluis, ESC Elburg, vv ’t Harde, VSCO’61, SEH Heerde, vv Hatto Heim). Het Jopie van Kilsdonktoernooi op 6 januari en natuurlijk in de maand juni de zomer cup en de kampioensavond voor de WRZV kampioenen.

“We staan aan de vooravond van een nieuw en weer boeiend zaalvoetbalseizoen. We hebben er als WRZV weer naar uitgekeken. Alle activiteiten zijn volop in kaart gebracht en er staan weer veel zaalvoetbal activiteiten voor een brede doelgroep in de agenda. Komend seizoen wordt er weer volop in de zaal gevoetbald door de jeugd, senioren en natuurlijk onze voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking van WRZV de Boog. Zaalvoetbal is voor zowel jongens als meisjes, wat betekent dat er binnen het zaalvoetbal van de WRZV voor iedereen een plek is”. Aldus WRZV voorzitter Freddy Eikelboom

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button