KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Start voorverkoop Openluchtbad Zwolle 25 maart

Zwolle  – Op zaterdag 24 april opent Openluchtbad Zwolle haar deuren. Vanaf 25 maart kunnen Zwollenaren voordelig lid worden of hun abonnement verlengen in de voorverkoop. Die loopt af op vrijdag 23 april. De start van het seizoen lijkt vanwege de huidige coronamaatregelen op vorig jaar maar er is ook een aantal versoepelingen doorgevoerd.

De vereniging hoopt dat een groot deel van haar leden weer terugkeert na het pittige coronajaar 2020. Net als vorig jaar kunnen kinderen en jongeren t/m 17 jaar zonder reservering komen zwemmen. Volwassenen moeten wel reserveren via www.openluchtbadzwolle.nl als ze banen willen komen zwemmen. Ze kunnen 2x per week inschrijven voor een tijdsblok van 1,5 uur. Binnen dit tijdsblok kunnen ze een uur zwemmen en hebben ze 2x een kwartier tijd om zich om te kleden of nog lekker even te zonnen op de tribunes of de ligweides. Nieuw dit jaar is dat leden wel introducés van jonger dan 18 jaar mogen meenemen, tegen betaling van een introducékaartje van 6 euro. En het Vroege Vogel zwemmen is verlengd van 7 tot 10 uur ’s ochtends. Zwemmen ook voor kleintjes zonder diploma De kleintjes zonder diploma zijn welkom in de peuterbaden onder begeleiding van hun ouders, die ook mee het water in mogen, op 1,5 meter afstand van andere ouders. Kinderen met net hun A-diploma mogen in het ondiep, met 1 begeleidende ouder op de kant, op 1,5 meter van elkaar.

Abonnementen ophalen

Op 22 april van 19 tot 21 uur kunnen nieuwe leden hun abonnement komen ophalen in het bad. Het bestuur, beheer, lifeguards en vrijwilligers hebben enorm zin in een nieuw seizoen, waarbij hopelijk steeds meer mogelijk is. Vereniging Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 29 jaar lang. In 2020 verloor de vereniging vanwege corona meer dan de helft van haar leden. Om alle werkzaamheden te vullen en de huidige openingstijden te kunnen garanderen, heeft het bad haar leden hard nodig. Wil je de vereniging steunen en zorgen dat het Openluchtbad openblijft, ook voor de generaties na ons, word dan (weer) lid! Je kunt ook doneren via NL18 ABNA 0523 4272 71 o.v.v. donatie, (eventueel) lidmaatschapsnummer en naam rekeninghouder.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button