Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle start 2018 met zege op NAC Breda

Evert Jan Pasman sprak na afloop van de wedstrijd met Rick Dekker

Onze verslaggever Evert Jan Pasman sprak na afloop van de wedstrijd met Rick Dekker.

Zwolle – PEC Zwolle is het kalenderjaar 2018 goed begonnen. Een doelpunt van Youness Mokhtar is voldoende om NAC Breda op de knieën te krijgen (1-0). ,,Dit was niet best, maar we hebben wel gevonden”, vindt aanvoerder Bram van Polen.

Al na 1 minuut en 47 seconden kon er gejuicht worden in het MAC3PARK stadion. Youness Mokhtar besloot vanaf 29 meter uit te halen en schoot fraai raak in de bovenhoek. Het was de opmaat voor een frivool eerste half uur, waarin Zwolle prima speelde. Het enige wat er aan ontbrak waren meer doelpunten. Zo hadden Mustafa Saymak en Terell Ondaan wat mogelijkheden van afstand, maar die misten het doel. Aan de andere kant was NAC vlak voor rust gevaarlijk via Thierry Ambrose. De aanvaller probeerde doelman Diederik Boer te verschalken met een lob, maar Boer redde bekwaam. ,,Je komt op 1-0 voor, flitsende start. Je speelt daarna goed, daarna werd het tempo iets te laag na het eerste kwartier”, vond trainer John van ‘t Schip.

Direct na rust was NAC-keeper Mark Birghitti een sta in de weg op een schot van Saymak. Hij voorkwam daarmee een scenario zoals in de eerste helft. In de tweede helft kwam NAC er af en toe gevaarlijk uit. Mounir El Allouchi en later ook Angelino vonden Boer op hun weg. Die pogingen bleken nog van importantie, omdat Zwolle verzuimde te scoren. Mokhtar en Bram van Polen schoten van afstand naast, Ondaan schoot van dichtbij over en uit een serie corners kon Zwolle ook niet toeslaan. Daardoor bleef het lang spannend. In de slotfase was het nog even bibberen toen invaller Paolo Fernandes van dichtbij mocht uithalen, maar Boer kon redding brengen. Zo wist Zwolle op het tandvlees de eerste zege van 2018 binnen te slepen. ,,We kregen wat kansen op de 2-0, dan kun je wat vrijer voetballen. Dat hebben we nagelaten, waardoor je NAC in de wedstrijd laat. Je pakt drie punten, controleert. Een goede dtart aua resultaat, maar we willen toegroeien naar een hoger niveau”, vond Van ‘t Schip.

Volgende week speelt PEC Zwolle weer een thuiswedstrijd. Om 18.30 uur is Vitesse de tegenstander.

PEC Zwolle – NAC Breda 1-0 (1-0)

Toeschouwers: 13.120
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Sandler (PEC Zwolle), Fernandes (NAC Breda)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Namli (90. Marinus), Saymak (90+2. Bakker), Mkohtar, Ondaan (78. Nijland)

NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mari, Angelino, Garcia, Nijholt (75. Mets), Vloet (78. Sprangers), Korte (68. Fernandes), Ambrose, El Allouchi