Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Start informatieplatform Scheiden-in-Zwolle

Zwolle – Het aantal scheidingen in Nederland is in 2014 gestegen met 5%. 35.000 huwelijken strandden in een poel van ellende en onbegrip, waarvan kinderen vaak de dupe zijn. In 2013 stond in Zwolle de teller van het aantal scheidingen op 525. Bijna 1,5 scheiding per dag. Een groeiend probleem dat veel mensen raakt. Daarom zijn zes ondernemers uit Zwolle in mei gestart met het informatieplatform Scheiden-in-Zwolle.

Het Scheidingsevent Zwolle in november 2015 bleek een stap te ver voor mensen die gaan scheiden. Toch bleef voor de organisatoren de intentie overeind om iets te betekenen voor deze groeiende groep mensen. Om dit vorm te geven is nu gekozen voor een toegankelijke en veilige manier om informatie te delen: een online platform met relevant nieuws over scheiden. De website is gericht op de regio Zwolle om het dichtbij en persoonlijk te houden.

Inhoud

Het informatieplatform is opgezet in magazinestijl zodat het vlot en snel leest. De onderwerpen die de revue passeren zijn verbonden met alle fases in het scheidingsproces. Scheidende partners krijgen bijvoorbeeld te maken met issues rondom de kinderen, het huis en de financiën. Om alles goed te regelen, zowel in praktische als wettelijke zin, kan een mediator het stel bijstaan. Een advocaat is altijd nodig om de juridische kant te regelen van een scheiding. Ook is er vaak sprake van noodzakelijke hulp bij de emotionele verwerking, zowel voor de kinderen als de partners.
Daarnaast staan op de site (gast)blogs, tips van ervaringsdeskundigen, nieuwsitems uit Zwolle en handige checklists.

Samenwerking

De enthousiaste partners die meedenken in de ontwikkeling en samenwerken in dit project zijn: Sabine Toornvliet Mediation, Linda Hendriks Zie Mij Kindercoaching, Marja Ringerwöle Advocatuur, Reinier Veerman Makelaardij en Martijn Meijer Financieel Adviesbureau Zwolle. Contentbeheerder en redacteur is communicatieadviseur Atty van de Brake.

De website is te bewonderen via de link www.scheiden-in-zwolle.nl en te volgen via Twitter en Facebook.

Gerelateerde artikelen

Back to top button