EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Starbucks Zwolle krijgt nieuwe plek in stationsgebouw

Zwolle – Er komt veel verandering op station Zwolle. Dit is voor Starbucks niet anders. De koffieketen is nu nog  gevestigd in het pand tegenover het station, maar gaat verhuizen naar het stationsgebouw. Dit melde Earde Jepma, stationsmanager van de NS in het Spoorcafé.

Afgelopen woensdag was er een nieuwe uitzending van het Spoorcafé. In de aflevering kwamen gasten aan tafel die vertelden over de nieuwe plannen van station Zwolle. Earde Jepma deelde de toekomstvisie van het stationsgebouw, waar onder andere de nieuwe locatie van Starbucks zal komen. “Net naast de hal zal de Starbucks komen, zoals je ziet. Je kijkt hier op een hele centrale plek. Dat maakt het wachten straks prettiger.”

Het Amerikaanse koffiehuis is momenteel nog aan Oosterlaan 1, net tegenover het stationsgebouw. “Dat is een gebouw dat de NS huurt. Het pand geven we straks weer terug aan de eigenaars van het gebouw,” meldt Earde Jepma tijdens de uitzending. Het is nog niet bekend wat er daarna in het pand zal komen.

“Het gebouw moet met zijn tijd mee.” Earde Jepma

 

“Het [stations]gebouw is 150 jaar oud. Er is best veel in verbouwd. We werken nu aan een verschoning, bijvoorbeeld de installaties. Het belangrijkste waar je straks als reiziger gebruik van kan maken zijn de nieuwe functies; nieuwe winkels, nieuwe voorzieningen. Het gebouw moet met zijn tijd mee,” informeert Jepma.

Het gebouw krijgt een zeer moderne inrichting. “Dat is de kunst een beetje,” licht Jepma toe. “We hebben een gedetailleerd ontwerp gemaakt met Ruland Architecten en Royal HaskoningDHV. De moderne winkels worden ingepast in het oude Stationsgebouw. De slag die we gemaakt hebben is dat we de boel helemaal vanbinnen opgeschoond hebben.”

Nieuwe bouwplannen

“De Starbucks komt aan de hal. Als we naar links lopen, is er een ruimte voor de servicewinkel bedacht. Er komen nog drie retail units waar je als reiziger voor de hele dag wat te eten kan kopen. Het gaat om Smullers, de Broodzaak en Julia’s. Deze zitten al op het station, maar die verplaatsen we en verbouwen we.”

Op veler verzoek komt er ook een toilet op het station. Er zit nu een reizigerstoilet bij het station. Toch was er verzoek naar een toilet buiten de poortjes. Volgens Jepma wordt de wens meegenomen in de bouwplannen van het nieuwe station.

Jepma gokt rond de zomer het bouwen af te ronden. “We mikken rond de zomer. Het is een beetje de vraag voor of na de bouwvak. Dan zijn wij klaar, daarna moeten de huurders nog hun afbouw doen. Dat duurt nog een paar weken voor de inrichting van de winkels.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button