112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stankoverlast binnenstad Zwolle door grote brand in Harderwijk

Zwolle – Een grote brand bij Harderwijk was de oorzaak van stankoverlast in Zwolle gisteravond. Vanuit diverse straten, waaronder de binnenstad van Zwolle,  kwamen meldingen binnen dat er sprake was van een vreemde lucht. Daarop heeft de brandweer metingen verricht om te kijken of er giftige stoffen aanwezig waren.

De veiligheidsregio IJsselland liet later weten dat er niets werd gemeten en er geen gevaar was voor de volksgezondheid. De oorzaak van de stank bleek een grote brand bij Harderwijk Er trok een rookwolk vanuit Harderwijk over Zwolle. Dit werd veroorzaakt door de harde wind die er gisteravond stond.

De brand ontstond gisteravond in een schroothoop bij een afvalverwerker in Harderwijk. De brandweer had het vuur rond 19.30 uur onder controle, maar was nog lang bezig met nablussen. Om de brand helemaal uit te krijgen, trok de brandweer de schroothoop uit elkaar. De brand veroorzaakte veel rook. Het ging in totaal om 350 ton schroot waar de brand in was ontstaan.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button