EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Stakingsactie bij Engie op kantorenpark Voorst

Zwolle – De acties bij installatiebedrijf Engie, voormalig Cofely, gingen ook na het omstreden ontslag van 65 medewerkers afgelopen week, gewoon door.

Vandaag legde het personeel van alle noordelijke vestigingen (Zwolle, Farmsum, Leeuwarden, Nieuwe Pekela, Roden, Groningen, Emmen, en Hengelo)  het werk neer.

Ze hadden zich verzameld bij het kantoor van Engie in Zwolle dichtbij de woonboulevard op Voorst. De staking was in eerste instantie bedoeld om een beter sociaal plan te bewerkstelligen met het oog op het dreigend ontslag van tientallen medewerkers.

Ontslag

Nu zijn er inmiddels 65 mensen ontslagen en vervangen door uitzendkrachten. Toch kwamen de medewerkers in actie om op te komen voor hun ontslagen collega’s.

Marijke Eggengoor, bestuurder FNV Metaal: ‘Afgelopen maandag kregen 65 werknemers hun ontslagbrief en binnen een paar minuten stonden ze weer buiten. Per direct moesten zij hun werk neerleggen, terwijl uitzendkrachten hun werk overnamen. Ze konden ook zelf terugkomen via het uitzendbureau. Het is een schande wat Engie hier doet, die voor de bühne pretendeert maatschappelijk verantwoord te ondernemen maar in werkelijkheid verslaafd is aan winst en flex. Nu we weten welke 65 man ontslag krijgen, hebben we het vermoeden dat er willekeur van ontslag in het spel is. We raden de werknemers daarom dringend aan hun ontslag te laten toetsen door het UWV.’

De actie van het Engie-personeel van vandaag was niet de eerste. Al eerder hadden de werknemers van Engie Noord hun werk vijf dagen neergelegd om te strijden voor een goed sociaal plan.

 

Staking bij Engie
Staking bij Engie
Staking bij Engie
Staking bij Engie
Staking bij Engie
Staking bij Engie

Gerelateerde artikelen

Back to top button