EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stakingen dreigen bij Cofely Noord – Zwolle

Zwolle – Vakbond FNV Metaal dreigt met stakingen bij Cofely Noord als de directie van dit bedrijf niet met een fatsoenlijk sociaal plan komt. Bij het technische bedrijf, dat onderdeel is van GDF SUEZ Energy Services, verliezen 65 medewerkers hun baan door een reorganisatie. De firma heeft diverse vestigingen in het land waaronder één op het kantorenpark Voorst in Zwolle, waar ook moederbedrijf GDF Suez zetelt.

Kostenbesparingen bij grootste klant de NAM

Cofely kondigde begin december 2015 een reorganisatie aan omwille van de instabiliteit op de olie- en gasmarkt. De vergaande kostenbesparingen bij hun grootste klant, de NAM, heeft hun doen besluiten te reorganiseren.

Fatsoenlijke ontslagvergoeding

FNV-bestuurder Marijke Eggengoor is absoluut niet blij met het nu neergelegde sociaal plan voortvloeiend uit de reorganisatie.‘Onze leden willen een fatsoenlijke ontslagvergoeding, de keuze aan de werknemer hoe de arbeidsovereenkomst eindigt, een professioneel werk-naar-werktraject en budget voor scholing, juridisch en financieel advies.’

Maandag 29 februari is er de laatste keer vanuit het FNV gepraat met de directie van Cofely over het sociaal plan. Maar die waren niet van plan om het huidige voorstel van tafel te halen. Met name de hoogte van de ontslagvergoeding is een probleem. Cofely wil de vergoeding aftoppen tot het wettelijke minimum.

‘Met het voorstel van de werkgever worden werknemers gestraft die jarenlang loyaal zijn aan Cofely en het bedrijf hebben opgebouwd. Door de voorgestelde aftopping blijft slechts de helft of zelfs nog minder dan de helft aan ontslagvergoeding voor hen over’, aldus Eggengoor.

Ultimatum

Indien Cofely niet over de brug komt voor woensdag 16 maart 18.00 uur, zullen de werknemers van Cofely Noord het werk neerleggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button