EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Staking op handen bij Wehkamp in Zwolle

Zwolle – Voor het eerst in de geschiedenis wordt er gestaakt bij Wehkamp. De medewerkers van het distributiecentrum in Maurik hebben maandagmiddag hun werk neergelegd, nadat het ultimatum voor een goed sociaal plan was verlopen. De komende dagen zullen medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle hun werk neerleggen, aldus vakbond FNV.

Ali Aklalouch, bestuurder FNV Handel: ‘We hadden dit liever voorkomen, maar de mensen bij Wehkamp zijn het echt zat. Steeds meer collega’s sluiten zich nu aan bij de FNV en doen mee aan de staking.’ De komende dagen leggen ook medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle hun werk neer. De FNV verwacht dat ook leveranciers van Wehkamp, zoals BCC en Beter Bed, hinder ondervinden van of schade oplopen door de stakingen.

Voor beter sociaal plan

Aklalouch waarschuwde Wehkamp afgelopen week dat het snel met een beter sociaal plan moest komen voor zijn mensen. Hij eist namens hen onder andere een goede ontslagvergoeding voor iedereen. Ook wil de FNV betere vergoedingen voor begeleiding van werk naar werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen. Aklalouch: ‘En niemand mag onder slechtere voorwaarden gedwongen worden om straks een andere functie te accepteren.’

82 mensen verliezen baan

De vakbond heeft al drie keer met het online winkelbedrijf onderhandeld over een sociaal plan voor de 82 medewerkers die hun baan verliezen bij de aangekondigde reorganisaties. De Britse eigenaar van Wehkamp, de private equity-groep Apax Partners, wil het distributiecentrum in Maurik sluiten en verkopen. Daarnaast verplaatst het de fotostudio in Zwolle. De reorganisatie treft ook het hoofdkantoor en deels het distributiecentrum in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button