AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Staking NS- en politiepersoneel van korte duur

Foto's © Peter Denekamp / Video © Hugo Janssen

Zwolle –  Maandagochtend vroeg lag het treinverkeer plat in verband met stakingen van het NS personeel. Ze staakten voor een beter pensioen. Ook de politiebonden voerden vandaag actie voor een beter pensioen. Toch was er niet heel veel te merken van de acties in Zwolle.

Op het station Zwollen reden er vanaf de start van de dienstregeling tot zes minuten over zeven vanochtend reden geen treinen. Het was dan ook erg leeg op het station. Het stakende spoorpersoneel had zich verzameld in de kantine van het stationsgebouw. Rond kwart over zeven werd het drukker op het spoor. De Nederlandse Spoorwegen kampte vervolgens nog enkele uren  met vertragingen.

Ook de politiebonden voerden vanochtend actie voor het behoud van een sociaal pensioenstelsel. Met een  Zwaan-kleef-aan-actie op de snelwegen werd met 66 km per uur koers gezet richting Den Haag, Daar zou er een manifestatie plaatsvinden op het Malieveld. In verband met de aanslag in Utrecht is de manifestatie afgelast.

Het ging om een landelijke staking van de vakbonden FNV, CNV, VCP en de Politiebonden. Er werd gestaakt in het openbaar vervoer, de havens, metaal, bouw en schoonmaak en bij de politie. De actievoerder willen de AOW-leeftijd bevriezen. Dat betekent dat werknemers op 66-jarige leeftijd met pensioen kunnen. De steun is het grootst bij werkenden in loondienst, met name met lage inkomens en tussen 46 en 65 jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button