Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Stakende leerkrachten lopen protestmars in Zwolle

Zwolle – Woensdagmorgen werd er gestaakt in Zwolle door leerkrachten uit het primair onderwijs. Met een protestmars vanaf de Grote Markt naar het provinciehuis vroegen de juffen en meesters aandacht voor betere arbeidsomstandigheden. Spandoeken met leuzen als “Juf is boos”, fluitjes en protestborden zetten de actie kracht bij.

De leerkrachten willen een eerlijk salaris. Het verschil in loon van leerkrachten in het primair onderwijs en docenten uit het voortgezet onderwijs moet volgens de actievoerders gelijk worden getrokken. Ook willen ze een investering in het onderwijs voor vermindering van de werkdruk. Daarnaast melden te weinig studenten zich aan bij de lerarenopleiding de Pabo. Hierdoor is er een tekort aan leerkrachten en is er geen vervanging mogelijk bij ziekte.

Het kabinet heeft begin dit jaar al extra geld toegezegd om de werkdruk te verlagen maar voor de leerkrachten is dit niet voldoende. Zolang het kabinet niet met meer geld over de brug komt voor het onderwijs lijken meer stakingen niet uitgesloten.

Tags
Meer bekijken
Back to top button
Close