Eten & DrinkenNieuws uit Zwolle

Stadsstrand kan weer drie jaar verder: een studentenstad als Zwolle kan niet zonder

Zwolle – Het pop-up stadsstrand aan het Rodetorenplein kan weer drie jaar verder. Nieuwe exploitanten kunnen zich vanaf nu melden.

Eigenlijk zou 2021 het laatste jaar zijn van een, tussentijds verlengde, reeks van vijf jaar. Maar een studentenstad als Zwolle blijkt niet zonder te kunnen. In korte tijd haalde de initiatiefnemer drieduizend handtekeningen op, om ook komende jaren ’s zomers met de voeten in het zand een drankje te kunnen nuttigen. Het college stemt daar nu mee in.

Méér dan een biertap

Aan de uitvraag voor exploitanten zijn enkele voorwaarden verbonden. Er moeten ook plannen worden overlegd voor opvallende kunst, een creatief podium en activiteiten die het stadsstrand in de toekomst nog aantrekkelijker maken voor jongeren en studenten; groepen die Zwolle als creatieve kennisstad graag aan zich wil binden.

Bewoners akkoord

Tot de voorwaarden behoort ook een goede uitstraling, geen troep en een duurzame opzet zonder verspilling. Onder deze voorwaarden zijn de binnenstadsbewoners akkoord met terugkeer van het stadsstrand in het voorjaar. Door het stadsstrand jaarlijks te vergunnen is het mogelijk telkens af te stemmen met evenementen in het gebied. In de afgelopen jaren is het stadsstrand nooit een belemmering geweest voor evenementen; de gemeente heeft dat na geluiden in die richting nog voor de zekerheid nagekeken.

Duurzaamheid

Na drie jaar volgt in 2024 een evaluatie en besluit over het vervolg. Eventueel kan ook tussentijds worden verlengd, mits het stadsstrand voldoet aan de wensen van activiteiten, uitstraling, duurzaamheid en een goede afstemming.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button